Shqipëri – Kosovë, marrëveshje për llogaritjen e detyrimeve të dërgesave postare

Administratori i Përgjithshëm i Postës Shqiptare, Leart Duraj, dhe Drejtori Ekzekutiv i Postës së Kosovës, Sejdi Hoxha, kanë nënshkruar dje në Tiranë marrëveshjen e bashkëpunimit për përpunimin e dërgesave postare me rrugë tokësore me transit të hapur nga Posta Shqiptare që kanë destinacionin final Postën e Kosovës.

Kjo Marrëveshje ka për qëllim përcaktimin e mënyrës së llogaritjes së detyrimeve për dërgesat me transit të hapur, që arrijnë nga shtetet që nuk e njohin Kosovën si destinacion final si dhe përcaktimin e tarifave për përpunimin e këtyre dërgesave postare.

Departamenti i Teknologjisë Informative, së shpejti do të lansoi shërbimin e gjurmimit të dërgesave postare në mes administratave tona postare. Bashkëpunimin në shërbimet bankare, si dhe bashkëpunimin në praktikat e sistemit të menaxhimit të përformances për punonjësit e postave tona.