Redukton rreziqet e zemrës, startupi Hello Heart thith 9 mln USD

Startupi izraelit, Hello Heart, i cili ka ndërtuar një aplikacion shëndetësor në telefonat e zgjuar, për monitorimin e funksionit të zemrës, ka thithur 9 milionë dollarë në një raund financimi të udhëhequr nga BlueRun Ventures dhe me pjesëmarrjen e Maven Ventures, ndërmarrjeve Resolute dhe WTI.

Sipas Crunchbase, kompania ka ngritur 12.7 milion dollarë deri më sot duke përfshirë financimin e fundit.

Kompania planifikon të përdorë fondet e reja për të zgjeruar operacionet e shitjeve në SHBA, ndërsa në të njëjtën kohë është “për të hyrë në tregun e aplikacioneve shëndetësore siç është diabeti dhe aplikimin e teknologjive të inteligjencës artificiale për të përmirësuar rezultatet klinike”.

Kompania ka zyra në Palo Alto, Kaliforni dhe qendrën e saj të zhvillimit në Tel Aviv.

Hello Heart tha se mbi 80,000 pacientë tashmë përdorin platformën e saj.

Startupi, i cili u themelua në vitin 2013 nga CEO Maayan Cohen dhe shefi i produktit Ziv Meltzer, ka zhvilluar një zgjidhje klinikisht të bazuar për parandalimin e tensionit të lartë dhe zvogëlimin e rrezikut të zemrës.

Aplikacioni i zhvilluar nga kompania paraqet përdoruesit me njohuri dhe rekomandime për shëndetin e tyre dhe ofron këshilla të dizajnuara për të ndihmuar në përmirësimin e gjendjes së tyre në kohë reale. IS