PS dhe LSI bashkojnë votat, miratojnë ligjin për Vetting-un në polici

Parlamenti u mblodh në seancë maratonë këtë të hënë ku mbyll pak para mesnate, ku Partia Socialiste dhe Lëvizja Socialiste për Integrim, bashkuan votat në Kuvend për të votuar ligjin për Vetting-un në polici.

Me 88 vota pro nga PS dhe LSI, 33 abstenim të Partisë Demokratike dhe një kundër, u miratua Vetting-u për policët, drejtuesit e policisë dhe Gardës. Ligjit të Vetting-ut për policinë, i’u bashkuan edhe 19 amendime të LSI, që ishin dakordësuar me PS.

Nga ana e saj LSI, nëpërmjet kryetares, e argumentoi votën pro, me nevojën për të pasur një ligj sipas standardeve eUropiane.

Parlamenti voti me 121 vota pro, ngritjen e Komisionit Hetimor për Saimir Tahirin të kërkuar nga PD.

Objekti i komisionit do të jetë verifikimi i çdo lloj dyshimi për ndikim të paligjshëm në ushtrimin e ndjekjes penale në mënyrë të pavarur nga organet kompetente të ngarkuara me ligj, në hetimin penal të këtij rasti, ku ish-ministri i Brendshëm akuzohet si i përfshirë në trafik droge.

Komisioni do të jetë i përbërë nga 11 deputetë dhe do ta ushtrojë veprimtarinë e tij për një afat 6-mujor.