Mbyllet Ambasada Amerikane në Ankara

Ambasada amerikane në kryeqytetin e Turqisë, Ankara, tha se do të mbyllet për publikun, për shkak të një “kërcënimi për sigurinë”.

Ambasada nuk e specifikoi natyrën e kërcënimit në deklaratën e saj.

Në vitin 2013, ambasada është goditur nga një sulm vetëvrasës, i cili ka lënë të vrarë një roje turke të sigurisë. Selia Diplomatike ndodhet në lagjen Kavaklidere të Ankarasë.

Ambasada këshilloi shtetasit amerikanë që jetojnë në Turqi, të mos i afrohen  ambasadës, të rrisin vigjilencën e sigurisë nëse vendosin të vizitojnë vendet turistike, qendrat tregtare,  pazarin dhe vendet sportive dhe argëtuese.

Ajo tha se do të njoftojë më vonë se kur do të rihapet.