Kuvendi shqyrton ngritjen e Task Forcës Mjekësore Ballkanike

Parlamenti shqyrtoi marrëveshjen e vendeve të rajonit për të krijuar bashkarisht Task Forcën Mjekësore të Ballkanit.

Kjo është një nismë e mbështetur nga SHBA dhe Norvegjia për t’u ardhur në ndihmë popullatës në rast krizash dhe goditjesh natyrore.

Përmes kësaj marrëveshje Shqipëria, Bosnje Hercegovina, Maqedonia, Mali i Zi, Serbia dhe Sllovenia angazhohen për ngritjen e Task Forcës Mjekësore të Ballkanit, një njësi e dislokueshme ushtarake mjekësore shumëkombëshe, që pritet të përgjigjet në raste krizash humanitare dhe fatkeqësish natyrore dhe emergjencash civile.

Projektligji mbi ngritjen e Task-Forcës Mjekësore të Ballkanit ka nevojë për votim me shumicë absolute nga parlamenti për t’u ratifikuar.