Komisioni Europian akordon 1 mld euro për Ballkanin

 

Një lajm i mirë vjen për vendet e Ballkanit, përfshirë edhe Shqipërinë.

Komisioni Europian do të disbursojë një shumë prej 1 miliardë eurosh për projekte infrastrukturore.

Paratë do të alokohen përmes bankave europiane. Lajmi u bë publik nga kryeministri bullgar Bojko Borisov në forumin ekonomik në Delphi të Greqisë.

Konkretizimi i këtyre projekteve do të sillte zhvillim të madh te vendet e rajonit, përfshirë edhe Shqipërinë.

Kryeministri bullgar nuk u ndal në detaje konkrete dhe nuk dihet se sa përfiton Shqipëria nga fondet dhe në çfarë forme përthithen kët para.