Mjekët amerikanë: Jo përdorimit të lëngjeve të konfeksionuar të frutave!
Jo vetëm që nuk kanë cilësitë ushqimore që pretendohen, por veçanërisht për fëmijët janë edhe krejt të dëmshëm. Bëhet fjalë për lëngjet e frutave të konfeksionuar, për të cilët...
13/06/2017
Mjekët amerikanë: Jo përdorimit të lëngjeve të konfeksionuar të frutave!
Jo vetëm që nuk kanë cilësitë ushqimore që pretendohen, por veçanërisht për fëmijët janë edhe krejt të dëmshëm. Bëhet fjalë për lëngjet e frutave të konfeksionuar, për të cilët...
Menopauza e lumtur!
Dikur nuk flitej për menopauzën. Ishte një tabu (sot tabu ka mbetur andropauza) për pesëdhjetëvjeçaret e djeshme, ndërsa ato të sotmet flasin hapur dhe informohen mbi gjithë çka shkencat...
13/06/2017
Menopauza e lumtur!
Dikur nuk flitej për menopauzën. Ishte një tabu (sot tabu ka mbetur andropauza) për pesëdhjetëvjeçaret e djeshme, ndërsa ato të sotmet flasin hapur dhe informohen mbi gjithë çka shkencat...
Sindroma Premestruale
Gjendja fizike përgjithësisht e quajtur Sindroma Premestruale (SPM), ndikon së tepërmi, veçanërisht në Perëndim, mbi cilësinë e jetës të afërsisht 60-70 % të grave për një periudhë...
23/12/2016
Sindroma Premestruale
Gjendja fizike përgjithësisht e quajtur Sindroma Premestruale (SPM), ndikon së tepërmi, veçanërisht në Perëndim, mbi cilësinë e jetës të afërsisht 60-70 % të grave për një periudhë...
IKTUSI / Ç’është iktusi cerebral dhe si shkaktohet ai?
Iktusi cerebral, është një sëmundje akute, “teatër” i zhvillimit të së cilës, edhe nga vetë përcaktimi,  është një pjesë e trurit. Njihen dy tipe iktusi, ai ishemik dhe ai...
23/12/2016
IKTUSI / Ç’është iktusi cerebral dhe si shkaktohet ai?
Iktusi cerebral, është një sëmundje akute, “teatër” i zhvillimit të së cilës, edhe nga vetë përcaktimi,  është një pjesë e trurit. Njihen dy tipe iktusi, ai ishemik dhe ai...
Kura për Alzheimerin mund të gjendet brenda organizmit të njeriut
Shumëkujt i ka qëlluar të jetë i prekur nga sulmi i kolonive të bakteries së quajtur Escherichia coli. Kjo familje bakteriesh është përgjegjëse, ndonjëherë edhe të gjendjeve të rënda...
23/12/2016
Kura për Alzheimerin mund të gjendet brenda organizmit të njeriut
Shumëkujt i ka qëlluar të jetë i prekur nga sulmi i kolonive të bakteries së quajtur Escherichia coli. Kjo familje bakteriesh është përgjegjëse, ndonjëherë edhe të gjendjeve të rënda...
Stresi dhe Seksi – Meshkujt
  Meshkujt   Nuk bëjmë natyrisht fjalë për dy personazhe të ndonjë serie letrare apo televizive, por për një fenomen që shihet si një binom që determinon kualitetin e...
10/11/2016
Stresi dhe Seksi – Meshkujt
  Meshkujt   Nuk bëjmë natyrisht fjalë për dy personazhe të ndonjë serie letrare apo televizive, por për një fenomen që shihet si një binom që determinon kualitetin e...
Stresi dhe Seksi – Femrat
  Femrat   Tek femrat, mekanizmi fiziologjik hormonal i realizimit të procesit riproduktiv e, në këtë mënyrë, edhe ai seksual, është shumë i ngjashëm me atë të...
04/11/2016
Stresi dhe Seksi – Femrat
  Femrat   Tek femrat, mekanizmi fiziologjik hormonal i realizimit të procesit riproduktiv e, në këtë mënyrë, edhe ai seksual, është shumë i ngjashëm me atë të...
Ejakulimi i Parakoshshëm – Kjo sindromë që mundon shumë burra
13 mars 2014, impakt.al- Ejakulimi i Parakohshëm (EP) është dizfunksioni seksual mashkullor më i përhapur  ndër burrat e megjithkëtë është një ndër sindromat më pak të diagnostikuara...
18/04/2014
Ejakulimi i Parakoshshëm – Kjo sindromë që mundon shumë burra
13 mars 2014, impakt.al- Ejakulimi i Parakohshëm (EP) është dizfunksioni seksual mashkullor më i përhapur  ndër burrat e megjithkëtë është një ndër sindromat më pak të diagnostikuara...
Aknet (puçrrat) e rinisë së parë
Aknet e rinisë përbëjnë një çrregullim infiamator (pezmatues) kronik të folikulit pilifer e të të ashtuquajturave gjendra sebaçe. Fazat e evoluimit të akneve janë tre dhe...
24/03/2014
Aknet (puçrrat) e rinisë së parë
Aknet e rinisë përbëjnë një çrregullim infiamator (pezmatues) kronik të folikulit pilifer e të të ashtuquajturave gjendra sebaçe. Fazat e evoluimit të akneve janë tre dhe...