3 Mars Dita Botёrore e Dёgjimit
  Dita Botёrore e Dёgjimit organizohet çdo vit nё 3 mars, pёr tё rritur ndёrgjegjёsimin e popullatёs lidhur me parandalimin e humbjes sё dёgjimit dhe shurdhёsisё nё mbarё...
03/03/2018
3 Mars Dita Botёrore e Dёgjimit
  Dita Botёrore e Dёgjimit organizohet çdo vit nё 3 mars, pёr tё rritur ndёrgjegjёsimin e popullatёs lidhur me parandalimin e humbjes sё dёgjimit dhe shurdhёsisё nё mbarё...
Supat kundër virozave
  Supat janë një kurë ideale kundër virozave, gripit dhe të ftohurës të cilat rëndojnë rrugët e frymëmarrjes. Në shumicën e rasteve kura kundër këtyre bllokimeve nuk gjendet...
26/02/2018
Supat kundër virozave
  Supat janë një kurë ideale kundër virozave, gripit dhe të ftohurës të cilat rëndojnë rrugët e frymëmarrjes. Në shumicën e rasteve kura kundër këtyre bllokimeve nuk gjendet...
Arnika – Tiparet befasuese të një bime të rrallë shqiptare
Arnika e Malit është një nga bimët më të vlefshme që na ka dhuruar natyra. Ajo ka fuqinë të shërojë dhe kurojë shumë dhimbje trupore, lëndime dhe plagë të...
20/02/2018
Arnika – Tiparet befasuese të një bime të rrallë shqiptare
Arnika e Malit është një nga bimët më të vlefshme që na ka dhuruar natyra. Ajo ka fuqinë të shërojë dhe kurojë shumë dhimbje trupore, lëndime dhe plagë të...
22-28 Janar, Java e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës
Java e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës është një fushatë sensibilizuese europiane, e cila ka si qëllim të rrisë informimin dhe ndërgjegjësimin për parandalimin dhe kapjen e...
26/01/2018
22-28 Janar, Java e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës
Java e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës është një fushatë sensibilizuese europiane, e cila ka si qëllim të rrisë informimin dhe ndërgjegjësimin për parandalimin dhe kapjen e...
Gjumëndjellja e pasbukës
  Shumëkush e ka provuar ndjesinë e të ardhurit të gjumit pas bukës e madje për shumë njerëz kjo është një ndjesi e përditshme dhe që e konsiderojnë normale. Veçanërisht nëse...
16/10/2017
Gjumëndjellja e pasbukës
  Shumëkush e ka provuar ndjesinë e të ardhurit të gjumit pas bukës e madje për shumë njerëz kjo është një ndjesi e përditshme dhe që e konsiderojnë normale. Veçanërisht nëse...
Vezët – ky ushqim i kompletuar
Vezët janë një ushqim shumë i përdorur për shkak të vlerave të tyre të larta ushqyese dhe pasurisë në macro dhe mikronutrientë. Ato kanë përgjithësisht një përmbajtje kalorike...
15/10/2017
Vezët – ky ushqim i kompletuar
Vezët janë një ushqim shumë i përdorur për shkak të vlerave të tyre të larta ushqyese dhe pasurisë në macro dhe mikronutrientë. Ato kanë përgjithësisht një përmbajtje kalorike...
Kanceri i gjirit – parandalimi dhe trajtimi mjeksor
Patologjia e kancerit të gjirit, për shtrirje dhe vdekshmëri, është në vendin e parë midis tumoreve malinjë që prekin seksin femëror. Megjithëse Europa nuk konsiderohet si zona ku ky lloj...
01/10/2017
Kanceri i gjirit – parandalimi dhe trajtimi mjeksor
Patologjia e kancerit të gjirit, për shtrirje dhe vdekshmëri, është në vendin e parë midis tumoreve malinjë që prekin seksin femëror. Megjithëse Europa nuk konsiderohet si zona ku ky lloj...
Dy gota alkool në ditë, ulin vdekshmërinë pas infarktit të parë të miokardit
Një konsum i moderuar i alkoolit për një kohë të gjatë, në mënyrë të pakthyeshme është i lidhur me vdekshmërinë që vjen për çfarëdolloj shkaku, si dhe me vdekshmërinë...
04/07/2017
Dy gota alkool në ditë, ulin vdekshmërinë pas infarktit të parë të miokardit
Një konsum i moderuar i alkoolit për një kohë të gjatë, në mënyrë të pakthyeshme është i lidhur me vdekshmërinë që vjen për çfarëdolloj shkaku, si dhe me vdekshmërinë...
Fosfor me tepri në dietë, vë në rrezik veshkat
Gjate dietës nuk duhet të merret më shumë se 1 gram fosfor në ditë, sasia e tepërt vë në rrezik shëndetin e veshkave dhe e ul në mënyrë të ndjeshme përgjigjen kundrejt...
04/07/2017
Fosfor me tepri në dietë, vë në rrezik veshkat
Gjate dietës nuk duhet të merret më shumë se 1 gram fosfor në ditë, sasia e tepërt vë në rrezik shëndetin e veshkave dhe e ul në mënyrë të ndjeshme përgjigjen kundrejt...