Zemra – shaka e hidhur gjatë udhëtimit me avion
  Një mjek në bord ju lutem, a ka ndonjë mjek në bord? Kështu i drejtohet shpesh stjuardesa pasagjerëve kur dikush prej tyre pëson një krizë akute zemre gjatë udhëtimit me...
13/06/2017
Zemra – shaka e hidhur gjatë udhëtimit me avion
  Një mjek në bord ju lutem, a ka ndonjë mjek në bord? Kështu i drejtohet shpesh stjuardesa pasagjerëve kur dikush prej tyre pëson një krizë akute zemre gjatë udhëtimit me...
Raporti/ 23% e fëmijëve shqiptarë deri në 5 vjeç, s’kanë zhvillim trupor prej kequshqyerjes
  Një raport i publikuar nga Save the Children tregoi se fëmijët në Ballkan hasen me fëmijëri të vështirë, norma të larta vdekshmërie, kequshqim dhe pasoja të konflikteve, ndërsa...
13/06/2017
Raporti/ 23% e fëmijëve shqiptarë deri në 5 vjeç, s’kanë zhvillim trupor prej kequshqyerjes
  Një raport i publikuar nga Save the Children tregoi se fëmijët në Ballkan hasen me fëmijëri të vështirë, norma të larta vdekshmërie, kequshqim dhe pasoja të konflikteve, ndërsa...
Mjekët amerikanë: Jo përdorimit të lëngjeve të konfeksionuar të frutave!
Jo vetëm që nuk kanë cilësitë ushqimore që pretendohen, por veçanërisht për fëmijët janë edhe krejt të dëmshëm. Bëhet fjalë për lëngjet e frutave të konfeksionuar, për të cilët...
13/06/2017
Mjekët amerikanë: Jo përdorimit të lëngjeve të konfeksionuar të frutave!
Jo vetëm që nuk kanë cilësitë ushqimore që pretendohen, por veçanërisht për fëmijët janë edhe krejt të dëmshëm. Bëhet fjalë për lëngjet e frutave të konfeksionuar, për të cilët...
Menopauza e lumtur!
Dikur nuk flitej për menopauzën. Ishte një tabu (sot tabu ka mbetur andropauza) për pesëdhjetëvjeçaret e djeshme, ndërsa ato të sotmet flasin hapur dhe informohen mbi gjithë çka shkencat...
13/06/2017
Menopauza e lumtur!
Dikur nuk flitej për menopauzën. Ishte një tabu (sot tabu ka mbetur andropauza) për pesëdhjetëvjeçaret e djeshme, ndërsa ato të sotmet flasin hapur dhe informohen mbi gjithë çka shkencat...
Dita botërore kundër duhanit – Beqiri: Duhet implementim i ideve të reja në sistem
Duhet implementim i ideve të reja  në sistemin shëndetësor për reduktimin e duhanpirjes. Kështu është shprehur ministri i shëndetësisë Arben Beqiri, në konferencën e organizuar në...
31/05/2017
Dita botërore kundër duhanit – Beqiri: Duhet implementim i ideve të reja në sistem
Duhet implementim i ideve të reja  në sistemin shëndetësor për reduktimin e duhanpirjes. Kështu është shprehur ministri i shëndetësisë Arben Beqiri, në konferencën e organizuar në...
OBSH: Duhani vret më shumë se 7 milionë persona në vit
Konsumimi i duhanit vret më shumë se shtatë milionë persona çdo vit në botë, njoftoi sot OBSH-ja, duke bërë thirrje që të ndalohet promovimi i tyre dhe të rriten taksat mbi këtë...
30/05/2017
OBSH: Duhani vret më shumë se 7 milionë persona në vit
Konsumimi i duhanit vret më shumë se shtatë milionë persona çdo vit në botë, njoftoi sot OBSH-ja, duke bërë thirrje që të ndalohet promovimi i tyre dhe të rriten taksat mbi këtë...
IHME: Vdekshmëria nga sëmundjet në rritje, kryesojnë ato të zemrës
Instituti për Matjen dhe Vlerësimin e Shëndetit (IHME), autoriteti më prestigjoz në botë që mat barrën e sëmundjeve në çdo vend, lëshon alarmin se sëmundjet vdekjeprurëse në Shqipëri...
26/05/2017
IHME: Vdekshmëria nga sëmundjet në rritje, kryesojnë ato të zemrës
Instituti për Matjen dhe Vlerësimin e Shëndetit (IHME), autoriteti më prestigjoz në botë që mat barrën e sëmundjeve në çdo vend, lëshon alarmin se sëmundjet vdekjeprurëse në Shqipëri...
Kongresi i II-të i BAM: “Në vend të bimëve narkotike, bimë aromatike e mjekësore”
Ministri i Bujqësisë , Edmond Panariti mori pjesë sot në Kongresin e II të Industrisë se Kultivimit dhe Përpunimit të Bimëve Aromatike e Mjekësore të Shqipërisë, që u zhvillua në...
23/05/2017
Kongresi i II-të i BAM: “Në vend të bimëve narkotike, bimë aromatike e mjekësore”
Ministri i Bujqësisë , Edmond Panariti mori pjesë sot në Kongresin e II të Industrisë se Kultivimit dhe Përpunimit të Bimëve Aromatike e Mjekësore të Shqipërisë, që u zhvillua në...
Prezantohet drejtori i FSDKSH, Eduard Ahmeti: Sfidë, menaxhimi dhe zhvillimi i skemës së sigurimit shëndetësor
Prezantohet drejtori i ri i Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor, Eduard Ahmeti. Pas përzgjedhjes në Këshillin Administrativ të Fondit, drejtori i ri i FSDKSH-së u...
22/05/2017
Prezantohet drejtori i FSDKSH, Eduard Ahmeti: Sfidë, menaxhimi dhe zhvillimi i skemës së sigurimit shëndetësor
Prezantohet drejtori i ri i Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor, Eduard Ahmeti. Pas përzgjedhjes në Këshillin Administrativ të Fondit, drejtori i ri i FSDKSH-së u...