Dy gota alkool në ditë, ulin vdekshmërinë pas infarktit të parë të miokardit
Një konsum i moderuar i alkoolit për një kohë të gjatë, në mënyrë të pakthyeshme është i lidhur me vdekshmërinë që vjen për çfarëdolloj shkaku, si dhe me vdekshmërinë...
04/07/2017
Dy gota alkool në ditë, ulin vdekshmërinë pas infarktit të parë të miokardit
Një konsum i moderuar i alkoolit për një kohë të gjatë, në mënyrë të pakthyeshme është i lidhur me vdekshmërinë që vjen për çfarëdolloj shkaku, si dhe me vdekshmërinë...
Fosfor me tepri në dietë, vë në rrezik veshkat
Gjate dietës nuk duhet të merret më shumë se 1 gram fosfor në ditë, sasia e tepërt vë në rrezik shëndetin e veshkave dhe e ul në mënyrë të ndjeshme përgjigjen kundrejt...
04/07/2017
Fosfor me tepri në dietë, vë në rrezik veshkat
Gjate dietës nuk duhet të merret më shumë se 1 gram fosfor në ditë, sasia e tepërt vë në rrezik shëndetin e veshkave dhe e ul në mënyrë të ndjeshme përgjigjen kundrejt...
Vitamina D dhe parandalimi onkologjik
  Një Komitet i Institutit të Mjekësisë (IOM), i ngarkuar për të studjuar nevojwn për Vitaminën D të popullsisë së Amerikës së Veriut, ka ekzaminuar shenjat sipërfaqësore që...
30/06/2017
Vitamina D dhe parandalimi onkologjik
  Një Komitet i Institutit të Mjekësisë (IOM), i ngarkuar për të studjuar nevojwn për Vitaminën D të popullsisë së Amerikës së Veriut, ka ekzaminuar shenjat sipërfaqësore që...
Gjeni që minon prostatin
Eshtë gjithnjë e më e qartë që në bazë të zhvillimit të kancerit ka një ndërthurje të ndikimit të faktorëve gjenetikë dhe të ambientit. Ekzistenca e gjeneve të ndryshme...
29/06/2017
Gjeni që minon prostatin
Eshtë gjithnjë e më e qartë që në bazë të zhvillimit të kancerit ka një ndërthurje të ndikimit të faktorëve gjenetikë dhe të ambientit. Ekzistenca e gjeneve të ndryshme...
Gurët në veshka – Cilat janë simptomat dhe si kurohen
Shqetësimi i shkaktuar nga prania e gurëve në veshka apo në rrugët urinare. Gurët janë formazione të forta të ngjashme me gurët e zakonshëm, me dimensione të ndryshme, të përbërë në...
29/06/2017
Gurët në veshka – Cilat janë simptomat dhe si kurohen
Shqetësimi i shkaktuar nga prania e gurëve në veshka apo në rrugët urinare. Gurët janë formazione të forta të ngjashme me gurët e zakonshëm, me dimensione të ndryshme, të përbërë në...
Morën pjesë në fushatë, MSH pezullon dy drejtorë spitalesh dhe një kryeinfermier
  Ministria e Shëndetësisë, ka pezulluar nga detyra dy drejtorë spitalesh dhe një kryeinfermier, të cilët morën pjesë në fushatë elektorale. Janë pezulluar, drejtori i...
22/06/2017
Morën pjesë në fushatë, MSH pezullon dy drejtorë spitalesh dhe një kryeinfermier
  Ministria e Shëndetësisë, ka pezulluar nga detyra dy drejtorë spitalesh dhe një kryeinfermier, të cilët morën pjesë në fushatë elektorale. Janë pezulluar, drejtori i...
7 përfitimet që fëmija ka nga shalqini
  Stina e veres ofron një larmi të veçantë të frutave, ndër to është edhe shalqini. fruti me shijshme shumë të mirë dhe i dobishme për fëmijët dhe të rriturit. Më poshtë...
19/06/2017
7 përfitimet që fëmija ka nga shalqini
  Stina e veres ofron një larmi të veçantë të frutave, ndër to është edhe shalqini. fruti me shijshme shumë të mirë dhe i dobishme për fëmijët dhe të rriturit. Më poshtë...
Skandali/ Klinikat private fshehin abortet. Ministria e Shëndetësisë: Faji i yni
Asnjë klinikë private në Shqipëri nuk kontrollohet për numrin e aborteve që kryen apo për mënyrën se si bëhen ato. Në rastet e komplikacioneve pacientet shkojnë në maternitetet...
16/06/2017
Skandali/ Klinikat private fshehin abortet. Ministria e Shëndetësisë: Faji i yni
Asnjë klinikë private në Shqipëri nuk kontrollohet për numrin e aborteve që kryen apo për mënyrën se si bëhen ato. Në rastet e komplikacioneve pacientet shkojnë në maternitetet...
Shtohet interesi për kultivimin e bimëve mjekësore
Kostot e ulëta të prodhimit, çmimet e favorshme dhe tregu i sigurtë për bimët mjekësore, kanë bërë që një pjesë e mirë e fermerëve në qarkun e Korçës të tregojnë interes të...
15/06/2017
Shtohet interesi për kultivimin e bimëve mjekësore
Kostot e ulëta të prodhimit, çmimet e favorshme dhe tregu i sigurtë për bimët mjekësore, kanë bërë që një pjesë e mirë e fermerëve në qarkun e Korçës të tregojnë interes të...