Ç’është oksidimi?
Oksidimi është në një farë mënyre çmimi që gjallesat paguajnë për të marrë oksigjenin e nevojshëm për jetën. Në të vërtetë, në njeriun, sasia e oksigjenit që ai është në...
15/10/2013
Ç’është oksidimi?
Oksidimi është në një farë mënyre çmimi që gjallesat paguajnë për të marrë oksigjenin e nevojshëm për jetën. Në të vërtetë, në njeriun, sasia e oksigjenit që ai është në...
Raporti i OKB-së: Rënie drastike e të infektuarve me HIV
Një raport i OKB-së bën të ditur se numri i të infektuarve me virusin HIV ka pësuar një rënie dramatike. Nga 2.3 milion që ishte numri i të vdekurve në vitin 2005, kur ishte edhe...
23/09/2013
Raporti i OKB-së: Rënie drastike e të infektuarve me HIV
Një raport i OKB-së bën të ditur se numri i të infektuarve me virusin HIV ka pësuar një rënie dramatike. Nga 2.3 milion që ishte numri i të vdekurve në vitin 2005, kur ishte edhe...
Antibiotikët drejt fundit-rritet numri i organizmave rezistentë
Së shpejti njerëzimi do të hyjë në atë që quhet faza postantibiotike, ose e thënë ndryshe do të jemi në atë fazë kur antibiotikët që i përdorim rëndom për të kuruar...
22/09/2013
Antibiotikët drejt fundit-rritet numri i organizmave rezistentë
Së shpejti njerëzimi do të hyjë në atë që quhet faza postantibiotike, ose e thënë ndryshe do të jemi në atë fazë kur antibiotikët që i përdorim rëndom për të kuruar...
Lëngu i shegës nxit intimitetin
Në kohët moderne, kur ritmi i jetës është frenetik dhe niveli i stresit asgjëson shpesh dëshirën seksuale, ekspertët thonë se lëngu i shegës mund të jetë një zgjidhje...
04/08/2013
Lëngu i shegës nxit intimitetin
Në kohët moderne, kur ritmi i jetës është frenetik dhe niveli i stresit asgjëson shpesh dëshirën seksuale, ekspertët thonë se lëngu i shegës mund të jetë një zgjidhje...
Djersitja e tepruar, si të shpëtoni nga era e pakëndshme e trupit?
Ka njerëz të cilët djersen tepër, dhe për ta, kjo paraqet një problem. Djersitja e tepërt quhet “hiperhidrosis” dhe kjo mund të jetë gjithashtu e trashëgueshme. Shkaku qëndron te...
04/08/2013
Djersitja e tepruar, si të shpëtoni nga era e pakëndshme e trupit?
Ka njerëz të cilët djersen tepër, dhe për ta, kjo paraqet një problem. Djersitja e tepërt quhet “hiperhidrosis” dhe kjo mund të jetë gjithashtu e trashëgueshme. Shkaku qëndron te...
Si të sillemi me fëmijët gjatë stinës së nxehtë?
Stina e verës për fëmijët sjell gjëra pozitive dhe negative. Fëmijët e duan stinën e verës për sezonin e mrekullueshëm të plazhit. Në det fëmijët përveç lojërave, në ditët e gjata...
04/08/2013
Si të sillemi me fëmijët gjatë stinës së nxehtë?
Stina e verës për fëmijët sjell gjëra pozitive dhe negative. Fëmijët e duan stinën e verës për sezonin e mrekullueshëm të plazhit. Në det fëmijët përveç lojërave, në ditët e gjata...
Era e pakëndshme e gojës suaj, si mund të shmanget?
Era e pakëndshme e gojës është një problem jo i vogël. Të gjithë mundohen ta shmangin, por cila është në fakt mënyra më e mirë dhe më e dobiprurëse kundër erës jo të mirë të...
04/08/2013
Era e pakëndshme e gojës suaj, si mund të shmanget?
Era e pakëndshme e gojës është një problem jo i vogël. Të gjithë mundohen ta shmangin, por cila është në fakt mënyra më e mirë dhe më e dobiprurëse kundër erës jo të mirë të...
Frika nga rrudhat e impotenca, shtytja për të braktisur duhanin
Frika e rrudhave dhe impotenca, duket se është shtytja më e fortë për ta lënë duhanin, përveç mundësisë se ata që e pijnë atë, rrezikohen nga prekja e kancerit. Kjo është edhe arsyeja...
04/08/2013
Frika nga rrudhat e impotenca, shtytja për të braktisur duhanin
Frika e rrudhave dhe impotenca, duket se është shtytja më e fortë për ta lënë duhanin, përveç mundësisë se ata që e pijnë atë, rrezikohen nga prekja e kancerit. Kjo është edhe arsyeja...
Kanella, ju mbron nga trombozat
Kanella përfshin brenda saj një mekanizëm të tërë mënyrash, të cilat paraqiten mëse efikase kundër mpiksjes së gjakut dhe kësisoj, kundër parandalimit të trombozave. Të cilat...
04/08/2013
Kanella, ju mbron nga trombozat
Kanella përfshin brenda saj një mekanizëm të tërë mënyrash, të cilat paraqiten mëse efikase kundër mpiksjes së gjakut dhe kësisoj, kundër parandalimit të trombozave. Të cilat...