Manastirliu: Do ndërtohen 8 struktura të reja shëndetësore
Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu, gjatë prezantimit në Kuvend, theksoi se deri në vitin 2021 do të ndërtohen 8 struktura të reja shëndetësore në të...
14/09/2017
Manastirliu: Do ndërtohen 8 struktura të reja shëndetësore
Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu, gjatë prezantimit në Kuvend, theksoi se deri në vitin 2021 do të ndërtohen 8 struktura të reja shëndetësore në të...
Historia dhe e vërteta mbi shpikjen e antibiotikëve
  Shpikja e antibiotikut të parë, siç e dimë, i është veshur bakteriologut anglez Aleksandër Fleming më 1928. Në të vërtetë Fleming zbuloi, si i thonë, ujin e ngrohtë, pasi...
12/09/2017
Historia dhe e vërteta mbi shpikjen e antibiotikëve
  Shpikja e antibiotikut të parë, siç e dimë, i është veshur bakteriologut anglez Aleksandër Fleming më 1928. Në të vërtetë Fleming zbuloi, si i thonë, ujin e ngrohtë, pasi...
Shpenzimet publike për shëndetin 83 euro për frymë, 25 herë më të ulëta se mesatarja e BE
  Në Bashkimin Europian, shpenzimet për shëndetësinë ishin 2076 euro për frymë në vitin 2015, sipas Eurostat, ndërsa në të njëjtin vit Shqipëria alokoi 83 euro për banorë...
31/08/2017
Shpenzimet publike për shëndetin 83 euro për frymë, 25 herë më të ulëta se mesatarja e BE
  Në Bashkimin Europian, shpenzimet për shëndetësinë ishin 2076 euro për frymë në vitin 2015, sipas Eurostat, ndërsa në të njëjtin vit Shqipëria alokoi 83 euro për banorë...
Në 18 muaj, janë larguar 270 mjekë
Mjekët nuk ndalen së ikuri nga Shqipëria. Edhe këtë vit trendi i largimeve vazhdon me rritmet e një viti më parë. Pranë Urdhrit të Mjekut deri më tani 125 mjekë kanë terhequr...
25/08/2017
Në 18 muaj, janë larguar 270 mjekë
Mjekët nuk ndalen së ikuri nga Shqipëria. Edhe këtë vit trendi i largimeve vazhdon me rritmet e një viti më parë. Pranë Urdhrit të Mjekut deri më tani 125 mjekë kanë terhequr...
Në spitalin e Beratit, kardiologu bën dhe gjinekologun
Nuk kanë të sosur çudirat në sistemin shëndetësor. Çudia e rradhës vjen nga Berati ku mjekut kardiolog, i duhet të bëjë dhe gjinekologun. Televizioni Publik Shqiptar ka transmetuar një...
10/08/2017
Në spitalin e Beratit, kardiologu bën dhe gjinekologun
Nuk kanë të sosur çudirat në sistemin shëndetësor. Çudia e rradhës vjen nga Berati ku mjekut kardiolog, i duhet të bëjë dhe gjinekologun. Televizioni Publik Shqiptar ka transmetuar një...
Rikthehet antraksi, ISHP: Kujdes me konsumin e mishit
Infektimi me antraks i 4 banorëve në Përmet dhe Gjirokastër si dhe një tjetër i dyshuar në Elbasan ka alarmuar autoritetet shëndetësore. Ekspertë të Institutit të Shëndetit Publik...
10/08/2017
Rikthehet antraksi, ISHP: Kujdes me konsumin e mishit
Infektimi me antraks i 4 banorëve në Përmet dhe Gjirokastër si dhe një tjetër i dyshuar në Elbasan ka alarmuar autoritetet shëndetësore. Ekspertë të Institutit të Shëndetit Publik...
Tiranë – I nxehti, 4500 persona i janë drejtuar urgjencës në QSUT
Në këto ditë të nxehta vere, kur termometri ka shënuar mbi 40 gradë, 4500 persona kryesisht ata që vuajnë nga sëmundje kronike i janë drejtuar shërbimit të urgjencës në QSUT. Shefi i...
03/08/2017
Tiranë – I nxehti, 4500 persona i janë drejtuar urgjencës në QSUT
Në këto ditë të nxehta vere, kur termometri ka shënuar mbi 40 gradë, 4500 persona kryesisht ata që vuajnë nga sëmundje kronike i janë drejtuar shërbimit të urgjencës në QSUT. Shefi i...
AKM: Tirana vazhdon të jetë qyteti më i ndotur
Agjencia Kombëtare e Mjedisit prezantoi sot “Raportin e Gjendjes së Mjedisit në Shqipëri 2016”. Nëpërmjet këtij raporti Agjencia Kombëtare e Mjedisit (AKM) sjell informacionin dhe...
20/07/2017
AKM: Tirana vazhdon të jetë qyteti më i ndotur
Agjencia Kombëtare e Mjedisit prezantoi sot “Raportin e Gjendjes së Mjedisit në Shqipëri 2016”. Nëpërmjet këtij raporti Agjencia Kombëtare e Mjedisit (AKM) sjell informacionin dhe...
Vezët – ky ushqim i kompletuar
Vezët janë një ushqim shumë i përdorur për shkak të vlerave të tyre të larta ushqyese dhe pasurisë në macro dhe mikronutrientë. Ato kanë përgjithësisht një përmbajtje kalorike...
15/07/2017
Vezët – ky ushqim i kompletuar
Vezët janë një ushqim shumë i përdorur për shkak të vlerave të tyre të larta ushqyese dhe pasurisë në macro dhe mikronutrientë. Ato kanë përgjithësisht një përmbajtje kalorike...