Shpenzimet publike për shëndetin 83 euro për frymë, 25 herë më të ulëta se mesatarja e BE
  Në Bashkimin Europian, shpenzimet për shëndetësinë ishin 2076 euro për frymë në vitin 2015, sipas Eurostat, ndërsa në të njëjtin vit Shqipëria alokoi 83 euro për banorë...
31/08/2017
Shpenzimet publike për shëndetin 83 euro për frymë, 25 herë më të ulëta se mesatarja e BE
  Në Bashkimin Europian, shpenzimet për shëndetësinë ishin 2076 euro për frymë në vitin 2015, sipas Eurostat, ndërsa në të njëjtin vit Shqipëria alokoi 83 euro për banorë...
Në 18 muaj, janë larguar 270 mjekë
Mjekët nuk ndalen së ikuri nga Shqipëria. Edhe këtë vit trendi i largimeve vazhdon me rritmet e një viti më parë. Pranë Urdhrit të Mjekut deri më tani 125 mjekë kanë terhequr...
25/08/2017
Në 18 muaj, janë larguar 270 mjekë
Mjekët nuk ndalen së ikuri nga Shqipëria. Edhe këtë vit trendi i largimeve vazhdon me rritmet e një viti më parë. Pranë Urdhrit të Mjekut deri më tani 125 mjekë kanë terhequr...
Në spitalin e Beratit, kardiologu bën dhe gjinekologun
Nuk kanë të sosur çudirat në sistemin shëndetësor. Çudia e rradhës vjen nga Berati ku mjekut kardiolog, i duhet të bëjë dhe gjinekologun. Televizioni Publik Shqiptar ka transmetuar një...
10/08/2017
Në spitalin e Beratit, kardiologu bën dhe gjinekologun
Nuk kanë të sosur çudirat në sistemin shëndetësor. Çudia e rradhës vjen nga Berati ku mjekut kardiolog, i duhet të bëjë dhe gjinekologun. Televizioni Publik Shqiptar ka transmetuar një...
Rikthehet antraksi, ISHP: Kujdes me konsumin e mishit
Infektimi me antraks i 4 banorëve në Përmet dhe Gjirokastër si dhe një tjetër i dyshuar në Elbasan ka alarmuar autoritetet shëndetësore. Ekspertë të Institutit të Shëndetit Publik...
10/08/2017
Rikthehet antraksi, ISHP: Kujdes me konsumin e mishit
Infektimi me antraks i 4 banorëve në Përmet dhe Gjirokastër si dhe një tjetër i dyshuar në Elbasan ka alarmuar autoritetet shëndetësore. Ekspertë të Institutit të Shëndetit Publik...
Tiranë – I nxehti, 4500 persona i janë drejtuar urgjencës në QSUT
Në këto ditë të nxehta vere, kur termometri ka shënuar mbi 40 gradë, 4500 persona kryesisht ata që vuajnë nga sëmundje kronike i janë drejtuar shërbimit të urgjencës në QSUT. Shefi i...
03/08/2017
Tiranë – I nxehti, 4500 persona i janë drejtuar urgjencës në QSUT
Në këto ditë të nxehta vere, kur termometri ka shënuar mbi 40 gradë, 4500 persona kryesisht ata që vuajnë nga sëmundje kronike i janë drejtuar shërbimit të urgjencës në QSUT. Shefi i...
AKM: Tirana vazhdon të jetë qyteti më i ndotur
Agjencia Kombëtare e Mjedisit prezantoi sot “Raportin e Gjendjes së Mjedisit në Shqipëri 2016”. Nëpërmjet këtij raporti Agjencia Kombëtare e Mjedisit (AKM) sjell informacionin dhe...
20/07/2017
AKM: Tirana vazhdon të jetë qyteti më i ndotur
Agjencia Kombëtare e Mjedisit prezantoi sot “Raportin e Gjendjes së Mjedisit në Shqipëri 2016”. Nëpërmjet këtij raporti Agjencia Kombëtare e Mjedisit (AKM) sjell informacionin dhe...
INSTAT: Zemra dhe tumoret po u marrin jetën shqiptarëve
  INSTAT ka publikuar shifrat e vdekshmërisë për vitin 2016 në Shqipëri dhe shkaqet kryesore të tyre. Vendin e parë e mbajnë vdekjet e shkaktuara nga sëmundjet e zemrës, të cilat...
04/07/2017
INSTAT: Zemra dhe tumoret po u marrin jetën shqiptarëve
  INSTAT ka publikuar shifrat e vdekshmërisë për vitin 2016 në Shqipëri dhe shkaqet kryesore të tyre. Vendin e parë e mbajnë vdekjet e shkaktuara nga sëmundjet e zemrës, të cilat...
Morën pjesë në fushatë, MSH pezullon dy drejtorë spitalesh dhe një kryeinfermier
  Ministria e Shëndetësisë, ka pezulluar nga detyra dy drejtorë spitalesh dhe një kryeinfermier, të cilët morën pjesë në fushatë elektorale. Janë pezulluar, drejtori i...
22/06/2017
Morën pjesë në fushatë, MSH pezullon dy drejtorë spitalesh dhe një kryeinfermier
  Ministria e Shëndetësisë, ka pezulluar nga detyra dy drejtorë spitalesh dhe një kryeinfermier, të cilët morën pjesë në fushatë elektorale. Janë pezulluar, drejtori i...
Skandali/ Klinikat private fshehin abortet. Ministria e Shëndetësisë: Faji i yni
Asnjë klinikë private në Shqipëri nuk kontrollohet për numrin e aborteve që kryen apo për mënyrën se si bëhen ato. Në rastet e komplikacioneve pacientet shkojnë në maternitetet...
16/06/2017
Skandali/ Klinikat private fshehin abortet. Ministria e Shëndetësisë: Faji i yni
Asnjë klinikë private në Shqipëri nuk kontrollohet për numrin e aborteve që kryen apo për mënyrën se si bëhen ato. Në rastet e komplikacioneve pacientet shkojnë në maternitetet...