Hyn në fuqi lista e re e barnave të rimbursueshme
Tiranë, 1 Prill 2014 – Që prej datës 1 Prill 2014, në farmacitë shqiptare do të ofrohen edhe 56 barna të reja me rimbursim nga shteti për përdoruesit e tyre. Lajm ky që bëhet me dije nga...
31/03/2014
Hyn në fuqi lista e re e barnave të rimbursueshme
Tiranë, 1 Prill 2014 – Që prej datës 1 Prill 2014, në farmacitë shqiptare do të ofrohen edhe 56 barna të reja me rimbursim nga shteti për përdoruesit e tyre. Lajm ky që bëhet me dije nga...
Kontroll shëndetësor falas, për 900 mijë persona të moshave 40-65 vjeç
Tiranë, 27 mars 2014- Të gjithë personat shqiptarë që i përkasin grupit të moshës nga 40 deri 65 vjeç, pavarësisht nëse janë ose jo të siguruar, do të përfitojnë kontroll...
27/03/2014
Kontroll shëndetësor falas, për 900 mijë persona të moshave 40-65 vjeç
Tiranë, 27 mars 2014- Të gjithë personat shqiptarë që i përkasin grupit të moshës nga 40 deri 65 vjeç, pavarësisht nëse janë ose jo të siguruar, do të përfitojnë kontroll...
UISH: Infermierët, edukimi në vazhdim mbetet sfidë
Tiranë, 24 dhjetor 2013, impakt.al- Urdhri i Infermierit të Shqipërisë, ka mbledhur Aktivin e tij Kombëtar, në kuadër të të cilit ka marrë në shqyrtim të gjitha problematikat, por edhe...
24/12/2013
UISH: Infermierët, edukimi në vazhdim mbetet sfidë
Tiranë, 24 dhjetor 2013, impakt.al- Urdhri i Infermierit të Shqipërisë, ka mbledhur Aktivin e tij Kombëtar, në kuadër të të cilit ka marrë në shqyrtim të gjitha problematikat, por edhe...
OECD: Njerëzit në vendet e pasura përdorin gjithmonë e më shumë medikamente antidepresive
Gjithnjë e më shumë njerëz përdorin medikamente antidepresive, vetëm në dhjetë vitet e fundit numri i tyre është dyfishuar. Kjo në një kohë kur efekti i tyre është i...
26/11/2013
OECD: Njerëzit në vendet e pasura përdorin gjithmonë e më shumë medikamente antidepresive
Gjithnjë e më shumë njerëz përdorin medikamente antidepresive, vetëm në dhjetë vitet e fundit numri i tyre është dyfishuar. Kjo në një kohë kur efekti i tyre është i...
Të jetosh me sindromën “njeri-ujk”
Devi Budhathoki dhe fëmijët e saj Manjura 14 vjeç, Niraj 12 vjeç dhe Mandira 7 vjeç, vuajnë të gjithë nga sindroma “njeri-ujk”, një veçori e rrallë që shkakton rritje të madhe...
07/11/2013
Të jetosh me sindromën “njeri-ujk”
Devi Budhathoki dhe fëmijët e saj Manjura 14 vjeç, Niraj 12 vjeç dhe Mandira 7 vjeç, vuajnë të gjithë nga sindroma “njeri-ujk”, një veçori e rrallë që shkakton rritje të madhe...
Raporti/ Jetesa në çift, zvogëlon stresin tuaj sidomos atë të punës
Jetesa në çift zvogëlon në mënyrë të konsiderueshme stresin, sidomos në sektorin e punës. Një fakt të tillë e ka konfirmuar një studim amerikan i kohëve të fundit, i kryer nga...
15/10/2013
Raporti/ Jetesa në çift, zvogëlon stresin tuaj sidomos atë të punës
Jetesa në çift zvogëlon në mënyrë të konsiderueshme stresin, sidomos në sektorin e punës. Një fakt të tillë e ka konfirmuar një studim amerikan i kohëve të fundit, i kryer nga...
Raporti i OKB-së: Rënie drastike e të infektuarve me HIV
Një raport i OKB-së bën të ditur se numri i të infektuarve me virusin HIV ka pësuar një rënie dramatike. Nga 2.3 milion që ishte numri i të vdekurve në vitin 2005, kur ishte edhe...
23/09/2013
Raporti i OKB-së: Rënie drastike e të infektuarve me HIV
Një raport i OKB-së bën të ditur se numri i të infektuarve me virusin HIV ka pësuar një rënie dramatike. Nga 2.3 milion që ishte numri i të vdekurve në vitin 2005, kur ishte edhe...
Antibiotikët drejt fundit-rritet numri i organizmave rezistentë
Së shpejti njerëzimi do të hyjë në atë që quhet faza postantibiotike, ose e thënë ndryshe do të jemi në atë fazë kur antibiotikët që i përdorim rëndom për të kuruar...
22/09/2013
Antibiotikët drejt fundit-rritet numri i organizmave rezistentë
Së shpejti njerëzimi do të hyjë në atë që quhet faza postantibiotike, ose e thënë ndryshe do të jemi në atë fazë kur antibiotikët që i përdorim rëndom për të kuruar...