Me “vulën” e Sheriatit, ligji islamik po paraprin legjislacionin shqiptar
Në përputhje me parimet e Sheriatit Islam...” Perifrazim i cituar në marrëveshjen me Bankës Islamike për Zhvillim (IDB) për financimin e ndërtimit të Portit të Peshkimit në Durrës. Por...
10/07/2013
Me “vulën” e Sheriatit, ligji islamik po paraprin legjislacionin shqiptar
Në përputhje me parimet e Sheriatit Islam...” Perifrazim i cituar në marrëveshjen me Bankës Islamike për Zhvillim (IDB) për financimin e ndërtimit të Portit të Peshkimit në Durrës. Por...
Azil brenda shtëpisë BE, zbutet “mësymja” shqiptare
Mjaftonte vetëm sa të vinin këmbën e parë brenda shtëpisë së madhe me emrin “Bashkim Evropian”. Dhe mendja e pjesës më të madhe prej tyre, fillonte të punonte veç rreth të njëjtit...
10/07/2013
Azil brenda shtëpisë BE, zbutet “mësymja” shqiptare
Mjaftonte vetëm sa të vinin këmbën e parë brenda shtëpisë së madhe me emrin “Bashkim Evropian”. Dhe mendja e pjesës më të madhe prej tyre, fillonte të punonte veç rreth të njëjtit...
Pakicat, “lufta” etnike tani shtrihet në arenën e politikës
Tashmë, ata kanë një arenë të re ku mund të “ndeshen”. Atë të politikës. Brenda së cilës, mund të përfitojnë për të parashtruar pretendimet e tyre mbi aspektet dhe konceptet e...
10/07/2013
Pakicat, “lufta” etnike tani shtrihet në arenën e politikës
Tashmë, ata kanë një arenë të re ku mund të “ndeshen”. Atë të politikës. Brenda së cilës, mund të përfitojnë për të parashtruar pretendimet e tyre mbi aspektet dhe konceptet e...
PD, PS dhe aleatët, 45 biznesmenë në listat e kandidatëve për deputetë
Biznesmenët shihen shpesh në politikë si njerëzit që përziejnë aktivitetin privat me vendimet e pushtetit, por kjo gjë nuk i ka bërë partitë politike që të limitojnë përfshirjen e tyre...
10/07/2013
PD, PS dhe aleatët, 45 biznesmenë në listat e kandidatëve për deputetë
Biznesmenët shihen shpesh në politikë si njerëzit që përziejnë aktivitetin privat me vendimet e pushtetit, por kjo gjë nuk i ka bërë partitë politike që të limitojnë përfshirjen e tyre...
Të sigurt në lista, askush për votuesin
Qamil XHANI   Kodi aktual zgjedhor është më shumë sesa komod për një pjesë të kandidatëve për deputetë. Me firmosjen e listës nga kryetari, shumica e prej tyre e kanë mësuar...
10/07/2013
Të sigurt në lista, askush për votuesin
Qamil XHANI   Kodi aktual zgjedhor është më shumë sesa komod për një pjesë të kandidatëve për deputetë. Me firmosjen e listës nga kryetari, shumica e prej tyre e kanë mësuar...
Plazh dhe Politikë / Ndikimi i ‘hapjes së thesit’ të zgjedhjeve
Ato mbërrijnë thuajse gjithmonë në sezonin e verës. Kur më shumë se tek mitingjet apo deklaratat e liderëve politikë, mendja jonë nis të “fluturojë” drejt hapësirave blu që...
10/07/2013
Plazh dhe Politikë / Ndikimi i ‘hapjes së thesit’ të zgjedhjeve
Ato mbërrijnë thuajse gjithmonë në sezonin e verës. Kur më shumë se tek mitingjet apo deklaratat e liderëve politikë, mendja jonë nis të “fluturojë” drejt hapësirave blu që...
Rivaliteti TAP-Nabucco West, BE ka qëndruar neutrale
Leonard MITRO   Uroj që Zoti dhe fati të jetë me TAP! Ky është komenti që komisioneri i Bordit të Entit Rregullator të Energjisë, Shkëlqim Bozgo më përcolli në fund të kësaj...
10/07/2013
Rivaliteti TAP-Nabucco West, BE ka qëndruar neutrale
Leonard MITRO   Uroj që Zoti dhe fati të jetë me TAP! Ky është komenti që komisioneri i Bordit të Entit Rregullator të Energjisë, Shkëlqim Bozgo më përcolli në fund të kësaj...
Me sytë nga Azerbajxhani…
Leonard MITRO   12 vite më parë, qeveria shqiptare kërkonte medoemos të përfshihej në negociata me qeverinë greke për t’u bërë pjesë e një projekti që do të sillte gazin...
10/07/2013
Me sytë nga Azerbajxhani…
Leonard MITRO   12 vite më parë, qeveria shqiptare kërkonte medoemos të përfshihej në negociata me qeverinë greke për t’u bërë pjesë e një projekti që do të sillte gazin...
23 qershori dhe dilema e votës
Plator NESTURI   Pas tetë vjet qeverisje, për një vend si Shqipëria, që është ende në fazë transformimi si për konsolidimin e shtetit demokratik, ashtu dhe për kapjen e kohës...
09/07/2013
23 qershori dhe dilema e votës
Plator NESTURI   Pas tetë vjet qeverisje, për një vend si Shqipëria, që është ende në fazë transformimi si për konsolidimin e shtetit demokratik, ashtu dhe për kapjen e kohës...