Kryqtarët e Amerikës
Skerdilajd ZAIMI   Intervistë me Ernest Nasto Prof. i ekonomisë analist financiar Jemi në prag të zgjedhjeve të 23 Qershorit, verdiktit të zgjedhësve shqiptarë ndaj politikës...
13/07/2013
Kryqtarët e Amerikës
Skerdilajd ZAIMI   Intervistë me Ernest Nasto Prof. i ekonomisë analist financiar Jemi në prag të zgjedhjeve të 23 Qershorit, verdiktit të zgjedhësve shqiptarë ndaj politikës...
Trajektorja e shndërrimit nga intelektuali osman te profili i nacionalistit shqiptar
Dritan EGRO   Përgjithsisht aktet apo veprimet politike të klasit të lartë kryhen nga njerëz me peshë, ndikimi i të cilëve vjen ose nga tradita familjare ose nga cilësitë e...
10/07/2013
Trajektorja e shndërrimit nga intelektuali osman te profili i nacionalistit shqiptar
Dritan EGRO   Përgjithsisht aktet apo veprimet politike të klasit të lartë kryhen nga njerëz me peshë, ndikimi i të cilëve vjen ose nga tradita familjare ose nga cilësitë e...
“Census 2011”, lëkund shigjetat e peshores së statistikave fetare
Shigjetat u lëkundën dukshëm dhe ende vazhdojnë, teksa peshorja që tentoi të matë statistikisht përmasat e komuniteteve fetare në Shqipëri, rezultoi jo fort e besueshme. Kjo pasi, “Census...
10/07/2013
“Census 2011”, lëkund shigjetat e peshores së statistikave fetare
Shigjetat u lëkundën dukshëm dhe ende vazhdojnë, teksa peshorja që tentoi të matë statistikisht përmasat e komuniteteve fetare në Shqipëri, rezultoi jo fort e besueshme. Kjo pasi, “Census...
Censusi, një debat i rihapur
Plator NESTURI   Në Shqipëri nuk ka fe zyrtare, por raportet fetare kanë ndikuar gjithnjë në raportet e përfaqësimit kolektiv në skenën politike. Nisma për Regjistrimin e...
10/07/2013
Censusi, një debat i rihapur
Plator NESTURI   Në Shqipëri nuk ka fe zyrtare, por raportet fetare kanë ndikuar gjithnjë në raportet e përfaqësimit kolektiv në skenën politike. Nisma për Regjistrimin e...
Kur fiton dhe humbet Sali Berisha…
Pas 8 vitesh në qeverisje, Partia Demokratike ka të drejtën të bëjë një bilanc të punës së saj jo vetëm për dy mandatet e konsumuara në pushtet, por për të gjithë hapësirën kohore...
10/07/2013
Kur fiton dhe humbet Sali Berisha…
Pas 8 vitesh në qeverisje, Partia Demokratike ka të drejtën të bëjë një bilanc të punës së saj jo vetëm për dy mandatet e konsumuara në pushtet, por për të gjithë hapësirën kohore...
Rrugëtimi institucional, nga “letrat e bakallit” tek ato të dixhitalizuara
Eglantina NASI   Orë të gjata pritje dhe humbje kohe, vetëm për një firmë. E cila hidhej më pas në të ashtuquajturat “letra bakalli”, të stivosura keqazi në sirtarët,...
09/07/2013
Rrugëtimi institucional, nga “letrat e bakallit” tek ato të dixhitalizuara
Eglantina NASI   Orë të gjata pritje dhe humbje kohe, vetëm për një firmë. E cila hidhej më pas në të ashtuquajturat “letra bakalli”, të stivosura keqazi në sirtarët,...