Emergjencat e Edi Ramës
Konferenca dy ditore në Tiranë e kryeministrit të ri Edi Rama me specialistë dhe arkitektë nga disa vende të botës për urbanistikën të krijon përshtypjen se emergjenca e emergjencave për...
29/08/2013
Emergjencat e Edi Ramës
Konferenca dy ditore në Tiranë e kryeministrit të ri Edi Rama me specialistë dhe arkitektë nga disa vende të botës për urbanistikën të krijon përshtypjen se emergjenca e emergjencave për...
Reforma që do t’i mbeteshin mandatit Rama
Ndonëse optika e krijuar mbi prioritetet e qeverisë së re të socialistëve, mediatikisht është fokusuar mbi çështje të urbanistikës, ndërtimeve pa leje dhe fushatës së prishjes së tyre,...
29/08/2013
Reforma që do t’i mbeteshin mandatit Rama
Ndonëse optika e krijuar mbi prioritetet e qeverisë së re të socialistëve, mediatikisht është fokusuar mbi çështje të urbanistikës, ndërtimeve pa leje dhe fushatës së prishjes së tyre,...
Qytetarë, por të cilit Nder?
ABUZIMI ME TITUJT E MIRËNJOHJES Çdo gjë duket se ishte stisur siç duhet. Para se ish-luftëtarit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Ramush Haradinajt, t’i akordohej titulli i fundit...
29/08/2013
Qytetarë, por të cilit Nder?
ABUZIMI ME TITUJT E MIRËNJOHJES Çdo gjë duket se ishte stisur siç duhet. Para se ish-luftëtarit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Ramush Haradinajt, t’i akordohej titulli i fundit...
Për Flamur u shkul Kryqi?!
Reportazh nga Përmeti, Eglantina NASI Jashtë paragjykimit … Duke u përpjekur të mbetem jashtë të qenit e paragjykuar mbi çështjen e Kishës së Pazarit, si një përmetare e...
21/08/2013
Për Flamur u shkul Kryqi?!
Reportazh nga Përmeti, Eglantina NASI Jashtë paragjykimit … Duke u përpjekur të mbetem jashtë të qenit e paragjykuar mbi çështjen e Kishës së Pazarit, si një përmetare e...
PRONAT E SHQIPES
Ardian VEHBIU Jetojmë në kohë privatizimi të ethshëm dhe kthimi të përgjithshëm pronash, që për nga entuziazmi të kujton kanibalët që ulen të ndajnë në thela kufomën e pjekur në...
16/08/2013
PRONAT E SHQIPES
Ardian VEHBIU Jetojmë në kohë privatizimi të ethshëm dhe kthimi të përgjithshëm pronash, që për nga entuziazmi të kujton kanibalët që ulen të ndajnë në thela kufomën e pjekur në...
Kusuret e Diplomacisë
Skerdilajd ZAIMI   Nuk ka kaluar shumë kohë dhe diplomacia me “kombësi shqiptare” ka shërbyer dy skandalet e veta më të fundit. I pari ishte rasti i zv.ambasadorit të Kosovës...
07/08/2013
Kusuret e Diplomacisë
Skerdilajd ZAIMI   Nuk ka kaluar shumë kohë dhe diplomacia me “kombësi shqiptare” ka shërbyer dy skandalet e veta më të fundit. I pari ishte rasti i zv.ambasadorit të Kosovës...
Dukja dhe vota
Nga Ardian VEHBIU Mes temave kyçe që karakterizuan fushatën e zgjedhjeve të qershorit në Shqipëri, ajo e kombëtarizmit u duk, për një kohë, sikur do të ishte faktor përcaktues në...
04/08/2013
Dukja dhe vota
Nga Ardian VEHBIU Mes temave kyçe që karakterizuan fushatën e zgjedhjeve të qershorit në Shqipëri, ajo e kombëtarizmit u duk, për një kohë, sikur do të ishte faktor përcaktues në...
Mos më duaj, por Mos më vrit!
Bëj ç’të duash, por mos ma shkel këmbën në autobus!”. Në dukje një shprehje vulgare. Por që përmes të cilës, i madhi Bob Dylan, ka ditur të përcaktojë qartë kufirin e lirisë së...
04/08/2013
Mos më duaj, por Mos më vrit!
Bëj ç’të duash, por mos ma shkel këmbën në autobus!”. Në dukje një shprehje vulgare. Por që përmes të cilës, i madhi Bob Dylan, ka ditur të përcaktojë qartë kufirin e lirisë së...
Mençuria e fjalës politike
Ardian VEHBIU   Tridhjetë vjet pas vdekjes, francezët më në fund ia ngritën gjeneralit De Gaullenjë statujë në Champs-Elysées, edhe pse ai vetë, në të gjallë, e kish lënë...
04/08/2013
Mençuria e fjalës politike
Ardian VEHBIU   Tridhjetë vjet pas vdekjes, francezët më në fund ia ngritën gjeneralit De Gaullenjë statujë në Champs-Elysées, edhe pse ai vetë, në të gjallë, e kish lënë...