Zgjedhja e Jean Claude Juncker – “makineri kompromisi”
Nuk ka dyshime për zgjedhjen e Jean-Claude Junckerit si President të Komisionit Europian. Ai premton shumë, preokupohet me britanikët, që nuk e duan dhe ka një problem me mungesën e femrave...
16/07/2014
Zgjedhja e Jean Claude Juncker – “makineri kompromisi”
Nuk ka dyshime për zgjedhjen e Jean-Claude Junckerit si President të Komisionit Europian. Ai premton shumë, preokupohet me britanikët, që nuk e duan dhe ka një problem me mungesën e femrave...
Mitropoliti serb: Fatkeqësinë e përmbytjeve, na e shkaktoi Konçita e Eurovizionit
Beograd, 23 maj 2014 - “Ajo është një ogur i keq. Ajo është shembulli i rrugës qorre ku ka hyrë shoqëria. Ne duhet të mendojmë nëse kjo është rruga e duhur, nëse kjo që po ndodh...
25/05/2014
Mitropoliti serb: Fatkeqësinë e përmbytjeve, na e shkaktoi Konçita e Eurovizionit
Beograd, 23 maj 2014 - “Ajo është një ogur i keq. Ajo është shembulli i rrugës qorre ku ka hyrë shoqëria. Ne duhet të mendojmë nëse kjo është rruga e duhur, nëse kjo që po ndodh...
Ukraina në prag të luftës civile
Gjendja në Ukrainë po shkallëzohet, me pasoja të këqia - edhe për Rusinë dhe Evropën. Të gjitha palët bëjnë shumë pak për ta penguar këtë, para së gjithash Moska. Në Ukrainë...
07/05/2014
Ukraina në prag të luftës civile
Gjendja në Ukrainë po shkallëzohet, me pasoja të këqia - edhe për Rusinë dhe Evropën. Të gjitha palët bëjnë shumë pak për ta penguar këtë, para së gjithash Moska. Në Ukrainë...
A duhet të armatoset NATO-ja?
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE...
07/05/2014
A duhet të armatoset NATO-ja?
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE...
Krimea, një dilemë më e madhe nga sa mendohej
Kriza e Krimesë po përfton një forcë të madhe si precedent ndërkombëtar për mënyrën sesi Perëndimi duhet të reagojë që këtej e tutje. Agjencia “Retuers” citon ish-ambasadorin...
02/04/2014
Krimea, një dilemë më e madhe nga sa mendohej
Kriza e Krimesë po përfton një forcë të madhe si precedent ndërkombëtar për mënyrën sesi Perëndimi duhet të reagojë që këtej e tutje. Agjencia “Retuers” citon ish-ambasadorin...
Jeta e njerëzve pa dokumenta në Gjermani, të jetosh çdo ditë me frikë
Rreth 400.000 njerëz pa dokumenta jetojnë në Gjermani. Ata jetojnë çdo ditë me frikë, pa të drejta dhe pa një kujdes të rregullt mjekësor. Kur Maria udhëtonte me metro ishte e pajisur...
29/03/2014
Jeta e njerëzve pa dokumenta në Gjermani, të jetosh çdo ditë me frikë
Rreth 400.000 njerëz pa dokumenta jetojnë në Gjermani. Ata jetojnë çdo ditë me frikë, pa të drejta dhe pa një kujdes të rregullt mjekësor. Kur Maria udhëtonte me metro ishte e pajisur...
Dilema europiane e Ukrainës
Kievi dhe e tërë Ukraina po përjetojnë në këto momente orë të vështira. Parlamenti ukrainas zhveshi Presidentin e vendit Janukoviç nga të gjitha funksionet e tijdhe sapo i ka konferuar...
24/02/2014
Dilema europiane e Ukrainës
Kievi dhe e tërë Ukraina po përjetojnë në këto momente orë të vështira. Parlamenti ukrainas zhveshi Presidentin e vendit Janukoviç nga të gjitha funksionet e tijdhe sapo i ka konferuar...
Alibia e “armiqve ekstremistë” nuk çon drejt Europës
Refleksione  mbi takimin e fundvitit të Kryeministrit Edi Rama me përfaqësuesit e medias në Shqipëri   Takimi i djeshëm i Kryeministrit Rama me gazetarët u shqua për disa...
31/12/2013
Alibia e “armiqve ekstremistë” nuk çon drejt Europës
Refleksione  mbi takimin e fundvitit të Kryeministrit Edi Rama me përfaqësuesit e medias në Shqipëri   Takimi i djeshëm i Kryeministrit Rama me gazetarët u shqua për disa...
Shteti nuk ndërtohet me intervista
Refleksione mbi intervistën e Ministres së Mbrojtjes së Republikës së Shqipërisë, Mimi Kodheli Ditët e fundit, zonja Mimi Kodheli, Ministre e Mbrojtjes e Republikës së Shqipërisë, i...
30/12/2013
Shteti nuk ndërtohet me intervista
Refleksione mbi intervistën e Ministres së Mbrojtjes së Republikës së Shqipërisë, Mimi Kodheli Ditët e fundit, zonja Mimi Kodheli, Ministre e Mbrojtjes e Republikës së Shqipërisë, i...