Referendumi në Turqi: Surprizoi rezultati, por jo “fitorja”
Nuk surprizoi aspak “fitorja” e Erdoganit në referendumin e fundit; ajo çka me të vërtetë përbën një surprizë është rezultati i ngushtë – diçka rreth 51 përqind Pro e 49 Kundër...
18/04/2017
Referendumi në Turqi: Surprizoi rezultati, por jo “fitorja”
Nuk surprizoi aspak “fitorja” e Erdoganit në referendumin e fundit; ajo çka me të vërtetë përbën një surprizë është rezultati i ngushtë – diçka rreth 51 përqind Pro e 49 Kundër...
Jared Kushner – mishërim i vizionit fitues
Deri në momentin e hyrjes në politikë, në mes të fushatës elektorale të Donald Trump, dhëndëri i talentuar i tij, Jared Kushner as që e kish menduar kurrë se jeta e tij do të merrte një...
08/03/2017
Jared Kushner – mishërim i vizionit fitues
Deri në momentin e hyrjes në politikë, në mes të fushatës elektorale të Donald Trump, dhëndëri i talentuar i tij, Jared Kushner as që e kish menduar kurrë se jeta e tij do të merrte një...
Erdogan – Ky Harbut i Bosforit
Çmenduria e rradhës e Presidentit turk Rexhep Taip Erdogan: ai përkufizon refuzimin nga ana e disa landeve gjermanë për të zhvilluar mitingje të ministrave turq me komunitetin turk të madh...
06/03/2017
Erdogan – Ky Harbut i Bosforit
Çmenduria e rradhës e Presidentit turk Rexhep Taip Erdogan: ai përkufizon refuzimin nga ana e disa landeve gjermanë për të zhvilluar mitingje të ministrave turq me komunitetin turk të madh...
Maqedonia sërish në dyrrugës
  Nga fundviti i kaluar, pas zgjedhjeve të 11 Dhjetorit të vitit të kaluar, vendi fqinj i emëruar ndërkombëtarisht me emrin e pamundshëm FYROM (Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë),...
05/03/2017
Maqedonia sërish në dyrrugës
  Nga fundviti i kaluar, pas zgjedhjeve të 11 Dhjetorit të vitit të kaluar, vendi fqinj i emëruar ndërkombëtarisht me emrin e pamundshëm FYROM (Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë),...
Tony Blair  – “humor anglez” me britanikët
    Tony Blair nuk del kollaj nga skena dhe nga roli i tij i ri prej këshilltari. Këtë rradhë ndaj kombit “të tij”, britanikëve, të cilët sipas tij kanë votuar në...
17/02/2017
Tony Blair  – “humor anglez” me britanikët
    Tony Blair nuk del kollaj nga skena dhe nga roli i tij i ri prej këshilltari. Këtë rradhë ndaj kombit “të tij”, britanikëve, të cilët sipas tij kanë votuar në...
Trump-Netanyahu: Jo më domosdoshmërisht  “Dy Popuj – dy Shtete”
Konflikti Izraeliano – Palestinez nën dritën e vizitës së Fundit të Kryeministrit Natanyahu në Washington. Siç ishte edhe planifikuar, Kryeministri i Izraelit Benjamin Netanyahu po...
16/02/2017
Trump-Netanyahu: Jo më domosdoshmërisht  “Dy Popuj – dy Shtete”
Konflikti Izraeliano – Palestinez nën dritën e vizitës së Fundit të Kryeministrit Natanyahu në Washington. Siç ishte edhe planifikuar, Kryeministri i Izraelit Benjamin Netanyahu po...
“Dorëhiqet” Majkëll Fllyn – gënjeu Shtëpinë e Bardhë
“Ku ka zë, s’është pa gjë”. Kjo fjalë e urtë shqiptare i shkon më së miri rastit të Majkëll Fllyn (Michael Flynn), Këshilltarit për Sigurinë Kombëtare i Presidentit Trump, cili...
14/02/2017
“Dorëhiqet” Majkëll Fllyn – gënjeu Shtëpinë e Bardhë
“Ku ka zë, s’është pa gjë”. Kjo fjalë e urtë shqiptare i shkon më së miri rastit të Majkëll Fllyn (Michael Flynn), Këshilltarit për Sigurinë Kombëtare i Presidentit Trump, cili...
Xhorxh Soros në shënjestër të të djathtave në Europë
Një seri sulmesh i kanë ardhur manjatit multimiliarder amerikan Xhorxh Soros nga të gjitha anët, veçanërisht pas fitores së Trump dhe pas Brexit. Fondacioni i tij për Shoqërinë e Hapur...
03/02/2017
Xhorxh Soros në shënjestër të të djathtave në Europë
Një seri sulmesh i kanë ardhur manjatit multimiliarder amerikan Xhorxh Soros nga të gjitha anët, veçanërisht pas fitores së Trump dhe pas Brexit. Fondacioni i tij për Shoqërinë e Hapur...
Pas Brexit do të ketë Grexit?
Christine Lagarde, shefe e FMN, kësaj rradhe është e prerë me rastin grek: “ose Europa t’i japë fund borxhit grek dhe qeveria  të miratojë reformat ose ne nuk marrim më pjesë”. Ideja...
02/02/2017
Pas Brexit do të ketë Grexit?
Christine Lagarde, shefe e FMN, kësaj rradhe është e prerë me rastin grek: “ose Europa t’i japë fund borxhit grek dhe qeveria  të miratojë reformat ose ne nuk marrim më pjesë”. Ideja...