Orkestra e Piazza Vittorio, koncert për herë të parë në Shqipëri
  Trembëdhjetë muzikantë nga dhjetë vende që flasin nëntë gjuhë të ndryshme do të vijnë me një koncert në Tiranë, duke sjellë një ndërthurje të kulturës dhe traditës së...
20/03/2017
Orkestra e Piazza Vittorio, koncert për herë të parë në Shqipëri
  Trembëdhjetë muzikantë nga dhjetë vende që flasin nëntë gjuhë të ndryshme do të vijnë me një koncert në Tiranë, duke sjellë një ndërthurje të kulturës dhe traditës së...
Lezha përfaqson Shqipërinë në festivalin e 72-të botëror të folklorit
Lezha ka përfaqësuar Shqipërinë në festivalin e 72-të botëror të folklorit “Mandorle in Fiore” që u zhvillua në Agrigento të Italisë. Ky aktivitet u mbajt për 8 ditë me radhë,...
18/03/2017
Lezha përfaqson Shqipërinë në festivalin e 72-të botëror të folklorit
Lezha ka përfaqësuar Shqipërinë në festivalin e 72-të botëror të folklorit “Mandorle in Fiore” që u zhvillua në Agrigento të Italisë. Ky aktivitet u mbajt për 8 ditë me radhë,...
Ismail Kadare, kandidat favorit për çmimin “Man Booker”
Emri i shkrimtarit të njohur shqiptar, Ismail Kadare, paraqitet sërish në listën e kandidatëve për çmimin e njohur “Man Booker”. Lajmi është bërë me dije në median e njohur...
16/03/2017
Ismail Kadare, kandidat favorit për çmimin “Man Booker”
Emri i shkrimtarit të njohur shqiptar, Ismail Kadare, paraqitet sërish në listën e kandidatëve për çmimin e njohur “Man Booker”. Lajmi është bërë me dije në median e njohur...
Çelet edicioni i dytë i Bienales Ndërkombëtare të Akuarelit
Tirana mikpriti dje Edicionin e Dytë të Bienales Ndërkombëtare të Akuarelit, ku për pesë ditë do të shfaqen punimet origjinale të rreth 400 artistëve të njohur nga 60 vende të...
13/03/2017
Çelet edicioni i dytë i Bienales Ndërkombëtare të Akuarelit
Tirana mikpriti dje Edicionin e Dytë të Bienales Ndërkombëtare të Akuarelit, ku për pesë ditë do të shfaqen punimet origjinale të rreth 400 artistëve të njohur nga 60 vende të...
Një “Kisho-Xhami” në Rusan të Delvinës, ku falen tri fe
Në fshatin Rusan, ngjitur me Delvinën, gjendet një kompleks religjioz që ka shërbyer si xhami. Quhet Xhamia e Gjinaleksit.   Ky objekt kulti fetar, ka një histori të çuditshme dhe...
06/03/2017
Një “Kisho-Xhami” në Rusan të Delvinës, ku falen tri fe
Në fshatin Rusan, ngjitur me Delvinën, gjendet një kompleks religjioz që ka shërbyer si xhami. Quhet Xhamia e Gjinaleksit.   Ky objekt kulti fetar, ka një histori të çuditshme dhe...
Kultura e kafes… Shqipëria, e dyta në botë për numrin e bar-kafeve
  Shqipëria figuron që të renditet si vendi i dytë në botë për numrin e lartë të bar-kafeve në territorin e saj. Duke reflektuar në këtë mënyrë një nivel të shtuar të...
27/02/2017
Kultura e kafes… Shqipëria, e dyta në botë për numrin e bar-kafeve
  Shqipëria figuron që të renditet si vendi i dytë në botë për numrin e lartë të bar-kafeve në territorin e saj. Duke reflektuar në këtë mënyrë një nivel të shtuar të...
Bashkëpunimi kulturor, Shqipëria nënshkruan për herë të parë marrëveshje me Serbinë
Ministria e Kulturës, në përfundim të  Konferencës së tretë Ministeriale "Nxitja e Kulturës për Zhvillim të Qendrueshëm" ka firmosur marrëveshjen e parë për bashkëpunim kulturor me...
22/02/2017
Bashkëpunimi kulturor, Shqipëria nënshkruan për herë të parë marrëveshje me Serbinë
Ministria e Kulturës, në përfundim të  Konferencës së tretë Ministeriale "Nxitja e Kulturës për Zhvillim të Qendrueshëm" ka firmosur marrëveshjen e parë për bashkëpunim kulturor me...
Në Tiranë, për herë të parë Festivali i Kitarës
  Për herë të parë në Tiranë, organizohet Festivali i Kitarës “Guitar Sounds Festival”, një event muzikor ky i kombinuar edhe me “masterklass” për gjimnazistët e Liceut...
21/02/2017
Në Tiranë, për herë të parë Festivali i Kitarës
  Për herë të parë në Tiranë, organizohet Festivali i Kitarës “Guitar Sounds Festival”, një event muzikor ky i kombinuar edhe me “masterklass” për gjimnazistët e Liceut...
Berati, binjakëzim me qytetin Karmiel të Izraelit
  Berati binjakëzohet me qytetin Karmiel të Izraelit, falë një marrëveshje e cila  synon bashkëpunimin në disa fusha si në kulturë, fushat sociale, por edhe dhe shkëmbime eksperiencash...
10/02/2017
Berati, binjakëzim me qytetin Karmiel të Izraelit
  Berati binjakëzohet me qytetin Karmiel të Izraelit, falë një marrëveshje e cila  synon bashkëpunimin në disa fusha si në kulturë, fushat sociale, por edhe dhe shkëmbime eksperiencash...