Shqipëria sot në Eurosong me Lindita Halimin
Vëmendja e artëdashësve shqiptarë është mbërthyer sot në Kiev të Ukrainës ku do të mbahet nata e parë gjysëmfinale e Festivalit Europian të Këngës, Eurosong 2017. Shqipëria...
09/05/2017
Shqipëria sot në Eurosong me Lindita Halimin
Vëmendja e artëdashësve shqiptarë është mbërthyer sot në Kiev të Ukrainës ku do të mbahet nata e parë gjysëmfinale e Festivalit Europian të Këngës, Eurosong 2017. Shqipëria...
Turistët e parë zbresin në Ishullin e Sazanit
Turistët e parë kanë shkelur në ishullin e Sazanit, pas hapjes së tij (nga Maji në Tetor) në kuadrin e një marrëveshjeje mes Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe...
08/05/2017
Turistët e parë zbresin në Ishullin e Sazanit
Turistët e parë kanë shkelur në ishullin e Sazanit, pas hapjes së tij (nga Maji në Tetor) në kuadrin e një marrëveshjeje mes Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe...
Mediterranea 18 starton nesër në Shqipëri
Për herë të parë Shqipëria do të kthehet në “shtëpinë” e mbi 200 artistëve të rinj  nga Mesdheu dhe Europa.  Kjo ngjarje e rëndësishme kulturore organizohet nga Ministria e...
03/05/2017
Mediterranea 18 starton nesër në Shqipëri
Për herë të parë Shqipëria do të kthehet në “shtëpinë” e mbi 200 artistëve të rinj  nga Mesdheu dhe Europa.  Kjo ngjarje e rëndësishme kulturore organizohet nga Ministria e...
Festivali muzikor Different Trains, pranverë 2017, edicioni VI
Festivali  Ndërkombëtar I muzikës Different Trains cel sezonin pranveror të tij nga datat 29 prill deri në datë 9 maj 2017, me koncerte dhe artistë të veçantë në sallat e Universitetit...
01/05/2017
Festivali muzikor Different Trains, pranverë 2017, edicioni VI
Festivali  Ndërkombëtar I muzikës Different Trains cel sezonin pranveror të tij nga datat 29 prill deri në datë 9 maj 2017, me koncerte dhe artistë të veçantë në sallat e Universitetit...
“Fustanella Festival”, festivali më i ri i Gjirokastrës
 “Fustanella Festival”, i konceptuar si një “kthim tek rrënjët” është eventi më i ri kulturor që do zhvillohet në datat 19-21 maj 2017 në Kalanë e Gjirokastrës. Ky festival...
20/04/2017
“Fustanella Festival”, festivali më i ri i Gjirokastrës
 “Fustanella Festival”, i konceptuar si një “kthim tek rrënjët” është eventi më i ri kulturor që do zhvillohet në datat 19-21 maj 2017 në Kalanë e Gjirokastrës. Ky festival...
Përkujtohet Viktori Puzanova, bizantologia ruse që kontribuoi për artin shqiptar
Viktori Puzanova, bizantologia me origjinë ruse, e cila dha një kontribut të vyer në studimin e artit mesjetar në Shqipëri, është përkujtuar përmes një ceremonie të posaçme të zhvilluar...
19/04/2017
Përkujtohet Viktori Puzanova, bizantologia ruse që kontribuoi për artin shqiptar
Viktori Puzanova, bizantologia me origjinë ruse, e cila dha një kontribut të vyer në studimin e artit mesjetar në Shqipëri, është përkujtuar përmes një ceremonie të posaçme të zhvilluar...
Shqipëria në Panairin e librit në Milano. Promovohet vepra e desidentes shqiptare, Musine Kokalari
Në datat 19-23 prill 2017 Shqipëria do të jetë pjesëmarrëse në Panairin e Librit në Milano.   Deti Adriatik si lidhës dhe përshkues i kulturave të vendeve në brigje të tij:...
19/04/2017
Shqipëria në Panairin e librit në Milano. Promovohet vepra e desidentes shqiptare, Musine Kokalari
Në datat 19-23 prill 2017 Shqipëria do të jetë pjesëmarrëse në Panairin e Librit në Milano.   Deti Adriatik si lidhës dhe përshkues i kulturave të vendeve në brigje të tij:...
Thethi shpallet Qender Historike e Mbrojtur
  Këshilli Kombëtar i Restaurimeve  ka shpallur fshatin Theth-  Qendër e Mbrojtur Historike-, duke i dhënë kështu një rol të rëndësishëm si  vendin më të përshtatshëm për...
17/04/2017
Thethi shpallet Qender Historike e Mbrojtur
  Këshilli Kombëtar i Restaurimeve  ka shpallur fshatin Theth-  Qendër e Mbrojtur Historike-, duke i dhënë kështu një rol të rëndësishëm si  vendin më të përshtatshëm për...
Kadare nderohet me çmimin “Letërsia Shqipe” në Kosovë
  Shkrimtari i madh Ismail Kadare u nderua sot në Prishtinë, me çmimin ndërkombëtar  “Letërsia Shqipe”, në një ceremoni të organizuar në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër...
06/04/2017
Kadare nderohet me çmimin “Letërsia Shqipe” në Kosovë
  Shkrimtari i madh Ismail Kadare u nderua sot në Prishtinë, me çmimin ndërkombëtar  “Letërsia Shqipe”, në një ceremoni të organizuar në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër...