Hapet fondi i përkthimit nga gjuha shqipe
  Ministria e Kulturës në vijim të nismave të ndërmarra për mbështetjen dhe promovimin e letrave shqipe jashtë vendit, hap për të dytën herë Fondin e Përkthimit nga Gjuha...
30/06/2017
Hapet fondi i përkthimit nga gjuha shqipe
  Ministria e Kulturës në vijim të nismave të ndërmarra për mbështetjen dhe promovimin e letrave shqipe jashtë vendit, hap për të dytën herë Fondin e Përkthimit nga Gjuha...
Hap dyert teatri më i ri në Shqipëri. Pas 55 vjetësh rikonstruktohet teatri “Andon Zako Çajupi”
Pas më shumë se 55 vjetësh qeveria shqiptare investon në Tempulli e Artit në Korçë,  një nga  investimet më të rëndësishme të qeverisë shqiptare në Art&Kulturë, me synimin për...
23/06/2017
Hap dyert teatri më i ri në Shqipëri. Pas 55 vjetësh rikonstruktohet teatri “Andon Zako Çajupi”
Pas më shumë se 55 vjetësh qeveria shqiptare investon në Tempulli e Artit në Korçë,  një nga  investimet më të rëndësishme të qeverisë shqiptare në Art&Kulturë, me synimin për...
Kinemaja italiane te “Reja”
Instalacioni Reja kthehet në kinemanë verore më tërheqëse në Tiranë. Do të jenë 10 Netë të Kinemasë Italiane, për 10 të marta rrjesht, duke filluar nga data 30 maj deri më 1 gusht ku...
01/06/2017
Kinemaja italiane te “Reja”
Instalacioni Reja kthehet në kinemanë verore më tërheqëse në Tiranë. Do të jenë 10 Netë të Kinemasë Italiane, për 10 të marta rrjesht, duke filluar nga data 30 maj deri më 1 gusht ku...
Kantieri Rebirth Tirana-Love Difference/ Kumbaro: Kultura jo si luks, por si ekzistencë.
  Në mjediset e skenës së re Turbina, mbrëmjen e 28 majit u zhvillua  ceremonia përmbyllëse e Bienales së Mesdheut, e cila u mbyll me Forumin Rebirth Tirana -  Love Difference, (...
31/05/2017
Kantieri Rebirth Tirana-Love Difference/ Kumbaro: Kultura jo si luks, por si ekzistencë.
  Në mjediset e skenës së re Turbina, mbrëmjen e 28 majit u zhvillua  ceremonia përmbyllëse e Bienales së Mesdheut, e cila u mbyll me Forumin Rebirth Tirana -  Love Difference, (...
Ceremoni përkujtimore me rastin e 70 vjetorit të Artistit të Merituar, Kujtim Laro
Me rastin e 70 vjetorit të lindjes së kompozitorit dhe udhëheqësit artistik të Ansamblit të Forcave të Armatosura, Artistit të Merituar Kujtim Laro, u mbajt sot në ambientet e Ministrisë...
20/05/2017
Ceremoni përkujtimore me rastin e 70 vjetorit të Artistit të Merituar, Kujtim Laro
Me rastin e 70 vjetorit të lindjes së kompozitorit dhe udhëheqësit artistik të Ansamblit të Forcave të Armatosura, Artistit të Merituar Kujtim Laro, u mbajt sot në ambientet e Ministrisë...
Festivali “Aulona Interfolk”, një simbol i dimensionit të turizmit kulturor
Për tre netë me radhë, në qytetin e Vlorës u zhvillua Edicioni i 9-të i Festivalit Folklorik Ndërkombëtar “Aulona Interfolk”, një aktivitet që përkon me çeljen e sezonit turistik...
15/05/2017
Festivali “Aulona Interfolk”, një simbol i dimensionit të turizmit kulturor
Për tre netë me radhë, në qytetin e Vlorës u zhvillua Edicioni i 9-të i Festivalit Folklorik Ndërkombëtar “Aulona Interfolk”, një aktivitet që përkon me çeljen e sezonit turistik...
Bienalja e Venecias 2017, Shqipëria prezantohet me ‘‘Ndodhi në kohën e tashme”
U hap zyrtarisht  Ekspozita Ndërkombëtare e Artit, edicioni i 57-të në Venecia 2017 , ku Ministria e Kulturës prezanton  Shqipërinë me projektin e titulluar ''Ndodhi në kohën e tashme'',...
13/05/2017
Bienalja e Venecias 2017, Shqipëria prezantohet me ‘‘Ndodhi në kohën e tashme”
U hap zyrtarisht  Ekspozita Ndërkombëtare e Artit, edicioni i 57-të në Venecia 2017 , ku Ministria e Kulturës prezanton  Shqipërinë me projektin e titulluar ''Ndodhi në kohën e tashme'',...
Rama më 13 maj, në Bienalen e Venecias
Një artist shqiptar me famë ndërkombëtare, një artistkryeministër dhe një artist relativisht i ri nga Shqipëria janë pjesë e edicionit të 57-të të Bienales së Venecias, që hapet ditën...
12/05/2017
Rama më 13 maj, në Bienalen e Venecias
Një artist shqiptar me famë ndërkombëtare, një artistkryeministër dhe një artist relativisht i ri nga Shqipëria janë pjesë e edicionit të 57-të të Bienales së Venecias, që hapet ditën...
Çelet “Kruja Infopoint”, së shpejti nis dixhitalizimi i informacionit turistik
Ministrja e Zhvillimit Urban, Eglantina Gjermeni inspektoi zyrën e informacionit turistik në qytetin e Krujës. Kruja Infopoint është zyra e çelur vetëm pak ditë më parë, në shërbim të...
11/05/2017
Çelet “Kruja Infopoint”, së shpejti nis dixhitalizimi i informacionit turistik
Ministrja e Zhvillimit Urban, Eglantina Gjermeni inspektoi zyrën e informacionit turistik në qytetin e Krujës. Kruja Infopoint është zyra e çelur vetëm pak ditë më parë, në shërbim të...