105 vjetori i Pavarësisë, ekspozitë me armët e rralla të shqiptarëve në Muzeun Historik Kombëtar
Në kuadër të 105-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, në Hollin Kryesor të Muzeut Historik Kombëtar u organizua ekspozita “Armë të mjeshtërve shqiptarë”. Në këtë...
04/11/2017
105 vjetori i Pavarësisë, ekspozitë me armët e rralla të shqiptarëve në Muzeun Historik Kombëtar
Në kuadër të 105-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, në Hollin Kryesor të Muzeut Historik Kombëtar u organizua ekspozita “Armë të mjeshtërve shqiptarë”. Në këtë...
Dixhitalizimi i muzeve, Kumbaro: Teknologjia, rivlerësim i historisë
  Në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar u prezantua projekti  pilot “Të fuqizojmë muzetë nëpërmjet teknologjisë, për një qasje më të gjerë për të gjithë” i cilli...
13/10/2017
Dixhitalizimi i muzeve, Kumbaro: Teknologjia, rivlerësim i historisë
  Në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar u prezantua projekti  pilot “Të fuqizojmë muzetë nëpërmjet teknologjisë, për një qasje më të gjerë për të gjithë” i cilli...
TOB, një bashkëproduksion me Operan e Vjenës
Anëtarësimi i Teatrit Kombëtar të Operas dhe baletit në Opera Europa sjell frytet e para në një bashkëproduksion të operas shqiptare me operan shtetërore të Vjenës. Ndonëse drejtoresha e...
11/10/2017
TOB, një bashkëproduksion me Operan e Vjenës
Anëtarësimi i Teatrit Kombëtar të Operas dhe baletit në Opera Europa sjell frytet e para në një bashkëproduksion të operas shqiptare me operan shtetërore të Vjenës. Ndonëse drejtoresha e...
‘”Tetorit gjerman 2017″: ’30 vjet marrëdhënie diplomatike Gjermani – Shqipëri’
"Tetori Gjerman 2017",  këtë vit, javët e kulturës gjermane në Shqipëri zhvillohen nën moton "30 vjet rivendosje e marrëdhënieve diplomatike midis Gjermanisë dhe Shqipërisë". Filma...
29/09/2017
‘”Tetorit gjerman 2017″: ’30 vjet marrëdhënie diplomatike Gjermani – Shqipëri’
"Tetori Gjerman 2017",  këtë vit, javët e kulturës gjermane në Shqipëri zhvillohen nën moton "30 vjet rivendosje e marrëdhënieve diplomatike midis Gjermanisë dhe Shqipërisë". Filma...
Ditët Europiane të Trashëgimisë – Shqipëria me temën “Natyra, Trashëgimia, Edukimi”
"Ditët Europiane të Trashëgimisë" (Europian Heritage Days), është një nismë e hershme e vitit 1985 e Këshillit të Europës, e shndërruar në një aksion të përbashkët të gjithë...
22/09/2017
Ditët Europiane të Trashëgimisë – Shqipëria me temën “Natyra, Trashëgimia, Edukimi”
"Ditët Europiane të Trashëgimisë" (Europian Heritage Days), është një nismë e hershme e vitit 1985 e Këshillit të Europës, e shndërruar në një aksion të përbashkët të gjithë...
E drejta e Autorit – MK afron librin për njerëzit që nuk shikojnë dhe me aftësi të kufizuara
  Shqipëria merr pjesë në tryezën e përbashkët të vendeve anëtare të Organizatës Botërore të Pronësisë Intelektuale (WIPO) për thellimin e bashkëpunimit për rafitikimin e...
14/09/2017
E drejta e Autorit – MK afron librin për njerëzit që nuk shikojnë dhe me aftësi të kufizuara
  Shqipëria merr pjesë në tryezën e përbashkët të vendeve anëtare të Organizatës Botërore të Pronësisë Intelektuale (WIPO) për thellimin e bashkëpunimit për rafitikimin e...
Nis festivali DokuFest 2017
Prizreni vazhdon të jetojë atmosferën e filmit, me festivalin ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe të shkurtër “DokuFest”, që nisi në datën 4 gusht 2017 në kinema Lumbardhi....
08/08/2017
Nis festivali DokuFest 2017
Prizreni vazhdon të jetojë atmosferën e filmit, me festivalin ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe të shkurtër “DokuFest”, që nisi në datën 4 gusht 2017 në kinema Lumbardhi....
Gjirokastra 12 vite në UNESCO, inagurohen punimet në kala
Në ambientet e Kalasë së Gjirokastrës u prezantua përfundimi i projektit për riorganizimin e hapësirës së blertë ku ishin të ekspozuar topat e periudhës Otomane si dhe riekspozimi i...
17/07/2017
Gjirokastra 12 vite në UNESCO, inagurohen punimet në kala
Në ambientet e Kalasë së Gjirokastrës u prezantua përfundimi i projektit për riorganizimin e hapësirës së blertë ku ishin të ekspozuar topat e periudhës Otomane si dhe riekspozimi i...
UNESCO miraton raportin e Shqipërisë për Beratin dhe Gjirokastrën
Qeveria shqiptare merr pjesë në  sesionin e 41 -t të Komitetit të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, që zhvillohet në Krakow, Poloni në datat 2-12 korrik 2017. Delegacioni shqiptar...
06/07/2017
UNESCO miraton raportin e Shqipërisë për Beratin dhe Gjirokastrën
Qeveria shqiptare merr pjesë në  sesionin e 41 -t të Komitetit të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, që zhvillohet në Krakow, Poloni në datat 2-12 korrik 2017. Delegacioni shqiptar...