Mario Vargas Llosa – Nobelisti midis Politikës dhe Erosit
Kur shkonte në shkollë bashkënxënësit e tij i kishin ngjitur nofkën “lepuri me fat”. Pjesa e lepurit lidhej me dhëmbët e tij paksa të dalë, ndërsa elementi “i fatit”, do të merrte...
28/08/2013
Mario Vargas Llosa – Nobelisti midis Politikës dhe Erosit
Kur shkonte në shkollë bashkënxënësit e tij i kishin ngjitur nofkën “lepuri me fat”. Pjesa e lepurit lidhej me dhëmbët e tij paksa të dalë, ndërsa elementi “i fatit”, do të merrte...
Doris Lessing – Retrospektivë në jetën dhe veprën e Nobelistes së vonuar
Doris Lessing lindi në Persi nga prindër britanikë dhe kaloi një pjesë të madhe të jetës së saj në Rodezinë e Jugut (Zimbabue e sotme).  Dy martesa dhe dy divorce, tre fëmijë, dy prej...
28/08/2013
Doris Lessing – Retrospektivë në jetën dhe veprën e Nobelistes së vonuar
Doris Lessing lindi në Persi nga prindër britanikë dhe kaloi një pjesë të madhe të jetës së saj në Rodezinë e Jugut (Zimbabue e sotme).  Dy martesa dhe dy divorce, tre fëmijë, dy prej...
“Të flasësh për baletin në këto kohë, duket një luks shumë i madh”
Intervistë me koreografin ARIAN SUKNIQI Të flasësh për baletin në këto kohë me shumë halle të duket një luks shumë i madh”. Kështu shprehet gjatë një interviste për “Impakt”,...
27/08/2013
“Të flasësh për baletin në këto kohë, duket një luks shumë i madh”
Intervistë me koreografin ARIAN SUKNIQI Të flasësh për baletin në këto kohë me shumë halle të duket një luks shumë i madh”. Kështu shprehet gjatë një interviste për “Impakt”,...
“Suksesi dhe dështimi, janë pjesë thelbësore të krijimtarisë sime”- Intervistë me Driant Zenelin
Intervistoi: Plator NESTURI Intervistë me Driant Zenelin   Suksesi dhe dështimi elementë të cilët përbëjnë një pjesë thelbësore të krijimtarisë sime. E para, të tentosh...
04/08/2013
“Suksesi dhe dështimi, janë pjesë thelbësore të krijimtarisë sime”- Intervistë me Driant Zenelin
Intervistoi: Plator NESTURI Intervistë me Driant Zenelin   Suksesi dhe dështimi elementë të cilët përbëjnë një pjesë thelbësore të krijimtarisë sime. E para, të tentosh...
Tangoja shqiptaro-greke dhe paradokset e një bashkëjetese
Nga Leonard MITRO   Të flasësh për marrëdhëniet mes shqiptarëve e grekëve nuk është njësoj si të analizosh raportet mes Shqipërisë dhe Greqisë. Ashtu siç nuk është e...
04/08/2013
Tangoja shqiptaro-greke dhe paradokset e një bashkëjetese
Nga Leonard MITRO   Të flasësh për marrëdhëniet mes shqiptarëve e grekëve nuk është njësoj si të analizosh raportet mes Shqipërisë dhe Greqisë. Ashtu siç nuk është e...
“Zgjedhjet, një faqe e re në historinë e demokracisë së Iranit fetar”
Eglantina NASI Intervistë me: Dr.Eghbali Zarch Alibeman Ish-ambasador i Iranit në Tiranë dhe presidenti i Shoqatës së Miqësisë “Iran-Shqipëri”   Kjo ngjarje përfaqëson...
30/07/2013
“Zgjedhjet, një faqe e re në historinë e demokracisë së Iranit fetar”
Eglantina NASI Intervistë me: Dr.Eghbali Zarch Alibeman Ish-ambasador i Iranit në Tiranë dhe presidenti i Shoqatës së Miqësisë “Iran-Shqipëri”   Kjo ngjarje përfaqëson...
“Mosrealizimi i një ëndrre, është më e rëndë se një vdekje”- Intervistë me aktorin Mehdi Malkaj
Intervistë me aktorin Mehdi Malkaj Intervistoi: Plator NESTURI Mosrealizimi i një ëndrre, është më e rëndë se një vdekje... Këtë citat të Stendalit, aktori i njohur i teatrit dhe...
27/07/2013
“Mosrealizimi i një ëndrre, është më e rëndë se një vdekje”- Intervistë me aktorin Mehdi Malkaj
Intervistë me aktorin Mehdi Malkaj Intervistoi: Plator NESTURI Mosrealizimi i një ëndrre, është më e rëndë se një vdekje... Këtë citat të Stendalit, aktori i njohur i teatrit dhe...
“DERA” që hapet në Francë për poetin e ri kosovar
Ai ka një pamje trasgresive. Mban flokë të gjatë dhe mjekër. Shpesh e krahasojnë me Jezu Krishtin. Në fakt shpirti i tij ka nuanca hyjnore që përkthehen në vargje. Ai është një djalosh i...
26/07/2013
“DERA” që hapet në Francë për poetin e ri kosovar
Ai ka një pamje trasgresive. Mban flokë të gjatë dhe mjekër. Shpesh e krahasojnë me Jezu Krishtin. Në fakt shpirti i tij ka nuanca hyjnore që përkthehen në vargje. Ai është një djalosh i...
Teatri i Komedisë operon mes emocionesh, publiku na ndjek për cilësinë
Sabina VEIZAJ Drejtori i Teatrit Kombëtar të Komedisë, Kastriot Çipi është nga ata që bën potere. Janë të paktë ata në fakt, që në ditët e sotme, sidomos në periudha të nxehta dhe...
26/07/2013
Teatri i Komedisë operon mes emocionesh, publiku na ndjek për cilësinë
Sabina VEIZAJ Drejtori i Teatrit Kombëtar të Komedisë, Kastriot Çipi është nga ata që bën potere. Janë të paktë ata në fakt, që në ditët e sotme, sidomos në periudha të nxehta dhe...