OECD: Prodhimet shqiptare, të fundit në rajon për standardet
Prodhimet shqiptare rezultojnë se janë të fundit në rajon për nga certifikimi i standardeve. Kjo është konfirmuar nga vetë Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD) në...
21/07/2017
OECD: Prodhimet shqiptare, të fundit në rajon për standardet
Prodhimet shqiptare rezultojnë se janë të fundit në rajon për nga certifikimi i standardeve. Kjo është konfirmuar nga vetë Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD) në...
Fshirja e detyrimeve tatimore për 2011-2014, DPT: Paguani vetëm principalin
Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton tatimpaguesit mbi procedurën që duhet të ndjekin për të përfituar nga fshirja me kusht e detyrimeve për periudhat janar 2011- dhjetor...
18/07/2017
Fshirja e detyrimeve tatimore për 2011-2014, DPT: Paguani vetëm principalin
Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njofton tatimpaguesit mbi procedurën që duhet të ndjekin për të përfituar nga fshirja me kusht e detyrimeve për periudhat janar 2011- dhjetor...
Ekonomi në Llogara: Pastërtia, element kyç për një turizëm cilësor
Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit Tregtisë dhe Sipërmarrjes, Milva Ekonomi, mori pjesë sot në një prej aksioneve masive për pastrimin e plazheve dhe parqeve natyrore të Shqipërisë...
16/07/2017
Ekonomi në Llogara: Pastërtia, element kyç për një turizëm cilësor
Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit Tregtisë dhe Sipërmarrjes, Milva Ekonomi, mori pjesë sot në një prej aksioneve masive për pastrimin e plazheve dhe parqeve natyrore të Shqipërisë...
Konfindustria: Sasi të mëdha parash qarkullojnë jashtë sistemit bankar
Konfindustria shpreh shqetësimin për sasinë e madhë të parave që qarkullojnë jashtë sistemit bankar të vendit si shprehja më e qartë e shkallës së lartë të informalitetit të...
05/07/2017
Konfindustria: Sasi të mëdha parash qarkullojnë jashtë sistemit bankar
Konfindustria shpreh shqetësimin për sasinë e madhë të parave që qarkullojnë jashtë sistemit bankar të vendit si shprehja më e qartë e shkallës së lartë të informalitetit të...
Rusia shtyn sanksionet për Shqipërinë, ndalohen eksportet deri në 2019
Presidenti rus, Vladimir Putin, firmosi dekretin për rinovimin e masave ekonomike speciale që garantojnë sigurinë e Federatës Ruse. Ky dekret, përkthehet në shtyrjen e sanksioneve ruse për...
03/07/2017
Rusia shtyn sanksionet për Shqipërinë, ndalohen eksportet deri në 2019
Presidenti rus, Vladimir Putin, firmosi dekretin për rinovimin e masave ekonomike speciale që garantojnë sigurinë e Federatës Ruse. Ky dekret, përkthehet në shtyrjen e sanksioneve ruse për...
DPT: Dixhitalizohen vërtetimet, pa asnjë kosto
  Me qëllim përmirësimin dhe modernizimin e shërbimeve si dhe rritjen e performancës së institucionit së shpejti Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve do të ofrojë në platformën...
03/07/2017
DPT: Dixhitalizohen vërtetimet, pa asnjë kosto
  Me qëllim përmirësimin dhe modernizimin e shërbimeve si dhe rritjen e performancës së institucionit së shpejti Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve do të ofrojë në platformën...
Reth 90% e prodhimit të midhjes në liqenin e Butrintit është dëmtuar
  Temperaturat e larta janë bërë shkak për ngordhjen e rreth 2.500 ton midhjeje në liqenin e Butrintit. Sipas specialistëve, temperaturat në liqenin e Butrintit kanë shkuar në...
30/06/2017
Reth 90% e prodhimit të midhjes në liqenin e Butrintit është dëmtuar
  Temperaturat e larta janë bërë shkak për ngordhjen e rreth 2.500 ton midhjeje në liqenin e Butrintit. Sipas specialistëve, temperaturat në liqenin e Butrintit kanë shkuar në...
Biznesi shqiptar në Rusi: Drejtime të reja bashkëpunimi
  Një delegacion i sipërmarrësve shqiptarë me në krye kryetarin e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës, Nikolin Jaka vizitoi Shën-Petërburgun, ku pati një takim me...
26/06/2017
Biznesi shqiptar në Rusi: Drejtime të reja bashkëpunimi
  Një delegacion i sipërmarrësve shqiptarë me në krye kryetarin e Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Tiranës, Nikolin Jaka vizitoi Shën-Petërburgun, ku pati një takim me...
Krijimi i Tregut Rajonal, Konfindustria: Do jetë i pa suksesshëm
Konfindustria vlerëson, se nisma e fundit e Bashkimit Europian për krijimin e Tregut të Përbashkët të Ballkanit Perëndimor, që do të shqyrtohet në takimin e nivelit të lartë në muajin...
24/06/2017
Krijimi i Tregut Rajonal, Konfindustria: Do jetë i pa suksesshëm
Konfindustria vlerëson, se nisma e fundit e Bashkimit Europian për krijimin e Tregut të Përbashkët të Ballkanit Perëndimor, që do të shqyrtohet në takimin e nivelit të lartë në muajin...