Sezoni turistik, dyfishohen turistët shqiptarë drejt Greqisë
Turistët nga vendet e Europës juglindore kanë preferuar Greqinë për të kaluar pushimet verore gjatë viteve të fundit. Turistët nga Bullgaria, Rumania, Serbia dhe Shqipëria kanë pësuar...
29/08/2017
Sezoni turistik, dyfishohen turistët shqiptarë drejt Greqisë
Turistët nga vendet e Europës juglindore kanë preferuar Greqinë për të kaluar pushimet verore gjatë viteve të fundit. Turistët nga Bullgaria, Rumania, Serbia dhe Shqipëria kanë pësuar...
Thellohet deficiti – Rritja e eksporteve, e pamjaftueshme
Rritja e importeve po thellon deficitin tregtar të vendit gjatë këtij viti. Sipas të dhënave nga Instituti i Statistikave, për korrikun deficiti tregtar u zgjerua me 9% ndaj të njëjtit muaj...
17/08/2017
Thellohet deficiti – Rritja e eksporteve, e pamjaftueshme
Rritja e importeve po thellon deficitin tregtar të vendit gjatë këtij viti. Sipas të dhënave nga Instituti i Statistikave, për korrikun deficiti tregtar u zgjerua me 9% ndaj të njëjtit muaj...
Shqipëria jashtë hartës së BE për investime të huaja
Departamenti i Fqinjësisë dhe Zgjerimit të Bashkimit Europian ka prezantuar në faqen e vetë në Facebook linkun për projektin për përmirësimin e lidhjeve të transportit dhe energjisë me...
16/08/2017
Shqipëria jashtë hartës së BE për investime të huaja
Departamenti i Fqinjësisë dhe Zgjerimit të Bashkimit Europian ka prezantuar në faqen e vetë në Facebook linkun për projektin për përmirësimin e lidhjeve të transportit dhe energjisë me...
Qeveria ndryshon me akt normativ buxhetin e shtetit, rrit shpenzimet
Qeveria ndryshon me akt normativ buxhetin e shtetit, duke rritur kështu shpenzimet. Kjo rritje parashikohet të bëhet si në nivel qendror, por edhe vendor. Kështu në akt përcaktohet...
16/08/2017
Qeveria ndryshon me akt normativ buxhetin e shtetit, rrit shpenzimet
Qeveria ndryshon me akt normativ buxhetin e shtetit, duke rritur kështu shpenzimet. Kjo rritje parashikohet të bëhet si në nivel qendror, por edhe vendor. Kështu në akt përcaktohet...
Ulen me 11.5% çmimet e banesave në Tiranë, rriten qeratë
Çmimet e banesave në kryeqytet kanë shënuar rënie gjatë 2017-ës, ndërsa për apartamentet me qera është e kundërta. Sipas raportit të Bankës së Shqipërisë, indekset e çmimit të...
11/08/2017
Ulen me 11.5% çmimet e banesave në Tiranë, rriten qeratë
Çmimet e banesave në kryeqytet kanë shënuar rënie gjatë 2017-ës, ndërsa për apartamentet me qera është e kundërta. Sipas raportit të Bankës së Shqipërisë, indekset e çmimit të...
Investimet kineze mbështetin zhvillimin ekonomik të Shqipërisë
Nën drejtimin e nismës "Një brez, një rrugë" dhe të mekanizmit të bashkëpunimit "16+1", vitet e fundit bashkëpunimi midis Kinës dhe Shqipërisë në fusha të ndryshme po forcohet...
09/08/2017
Investimet kineze mbështetin zhvillimin ekonomik të Shqipërisë
Nën drejtimin e nismës "Një brez, një rrugë" dhe të mekanizmit të bashkëpunimit "16+1", vitet e fundit bashkëpunimi midis Kinës dhe Shqipërisë në fusha të ndryshme po forcohet...
TAP, pas tokës në det, mbyllet gjysma e punimeve
  Gati gjysma e punimeve për ndërtimin e gazsjellësit Trans-Adriatik në Shqipëri ka përfunduar. Këto dy vite përbëjnë fazën më intensive të projektit dhe do të injektojnë në...
07/08/2017
TAP, pas tokës në det, mbyllet gjysma e punimeve
  Gati gjysma e punimeve për ndërtimin e gazsjellësit Trans-Adriatik në Shqipëri ka përfunduar. Këto dy vite përbëjnë fazën më intensive të projektit dhe do të injektojnë në...
Porti i Durrësit, në pritje të kompanive kineze
Porti i Durrësit gjendet buzë detit Adriatik, në pjesën perëndimore të Shqipërisë. Ai është porti më i madh i vendit, ku përpunohet mbi 85 % e vëllimit të mallrave që hyjnë e dalin...
07/08/2017
Porti i Durrësit, në pritje të kompanive kineze
Porti i Durrësit gjendet buzë detit Adriatik, në pjesën perëndimore të Shqipërisë. Ai është porti më i madh i vendit, ku përpunohet mbi 85 % e vëllimit të mallrave që hyjnë e dalin...
Qeveria kërkon borxh nga qytetarët
Muajt korrik dhe gusht rezultojnë të mbushura me data të zhvillimit të ankandeve për letrat me vlerë, si bono thesari apo obligacione, duke synuar kështu nga qeveria përthithjen e parave të...
26/07/2017
Qeveria kërkon borxh nga qytetarët
Muajt korrik dhe gusht rezultojnë të mbushura me data të zhvillimit të ankandeve për letrat me vlerë, si bono thesari apo obligacione, duke synuar kështu nga qeveria përthithjen e parave të...