Gjermania, dilema e europës
Përktheu Skerdilajd ZAIMI Nxitimi i Gjermanisë po dëmton procesin europian”. Kështu do të shprehej në dhjetor të vitit 1989, ish-sekretari i Parë i Partisë Komuniste Sovjetike, ndryshe...
16/08/2013
Gjermania, dilema e europës
Përktheu Skerdilajd ZAIMI Nxitimi i Gjermanisë po dëmton procesin europian”. Kështu do të shprehej në dhjetor të vitit 1989, ish-sekretari i Parë i Partisë Komuniste Sovjetike, ndryshe...
Plani i fshehtë i Helmut Kohlit: T’i reduktojmë me 50% turqit…
“Ta reduktojmë me 50% numrin e turqve në Gjermani”. Sentenca bazë e një plani radikal të hartuar nga ish-kancelari gjerman, Helmut Kol dhe që mbahej në një mënyrë mjaft të fshehtë...
13/08/2013
Plani i fshehtë i Helmut Kohlit: T’i reduktojmë me 50% turqit…
“Ta reduktojmë me 50% numrin e turqve në Gjermani”. Sentenca bazë e një plani radikal të hartuar nga ish-kancelari gjerman, Helmut Kol dhe që mbahej në një mënyrë mjaft të fshehtë...
70 vjet më parë/ Mukja, alibia historiografike e rehabilitimit
Periudha post-komuniste mund të quhet edhe si koha e shtrimit të pyetjeve të mëdha për identitetin dhe të ardhmen e Shqipërisë. Si përherë identiteti ndër ne lidhet kryesisht me...
04/08/2013
70 vjet më parë/ Mukja, alibia historiografike e rehabilitimit
Periudha post-komuniste mund të quhet edhe si koha e shtrimit të pyetjeve të mëdha për identitetin dhe të ardhmen e Shqipërisë. Si përherë identiteti ndër ne lidhet kryesisht me...
Shqipëria komuniste, Majorka e RDGJ-së! (Pjesa e tretë)
Pas panoramës disi të përgjithshme mbi punën e STASI-t mbi Shqipërinë, në këtë pjesë të dytë studiuesi gjerman Helmut Muller-Enbergs, zbulon hollësi të këtij raporti operativ mes...
30/07/2013
Shqipëria komuniste, Majorka e RDGJ-së! (Pjesa e tretë)
Pas panoramës disi të përgjithshme mbi punën e STASI-t mbi Shqipërinë, në këtë pjesë të dytë studiuesi gjerman Helmut Muller-Enbergs, zbulon hollësi të këtij raporti operativ mes...
Kongresi i Përmetit/ 24 Maji i 1944– Ngjarja që i parapriu çlirimit nga nazifashizmi
Pak muaj pas mbajtjes së Konferencës së Teheranit, (28 nentor - 1 Dhjetor 1943) midis Tre Aleatëve të Mëdhenj të Luftës së Dytë Botërore, në të cilën u akordua edhe mbi mbështetjen që...
23/05/2013
Kongresi i Përmetit/ 24 Maji i 1944– Ngjarja që i parapriu çlirimit nga nazifashizmi
Pak muaj pas mbajtjes së Konferencës së Teheranit, (28 nentor - 1 Dhjetor 1943) midis Tre Aleatëve të Mëdhenj të Luftës së Dytë Botërore, në të cilën u akordua edhe mbi mbështetjen që...