Siri, në dilemën e Al Assadit si e keqja më e vogël
Pas muajsh luftimesh të përgjakura regjimi sirian i presidentit Bashar Al Assad ia ka dalë të imponojë relativisht veten si hallkë përcaktuese e një status quoje që duket se përbën...
13/07/2013
Siri, në dilemën e Al Assadit si e keqja më e vogël
Pas muajsh luftimesh të përgjakura regjimi sirian i presidentit Bashar Al Assad ia ka dalë të imponojë relativisht veten si hallkë përcaktuese e një status quoje që duket se përbën...
Kriza siriane ende pa zgjidhje. Diplomaci dhe përgatitje për ndërhyrje
Një zgjidhje mbi bazën e forcës. Kështu mund të përkufizohet ajo që po ndodh me krizën siriane, cilësuar së fundmi nga Presidenti amerikan Barak Obama “si detyra më urgjente...
10/07/2013
Kriza siriane ende pa zgjidhje. Diplomaci dhe përgatitje për ndërhyrje
Një zgjidhje mbi bazën e forcës. Kështu mund të përkufizohet ajo që po ndodh me krizën siriane, cilësuar së fundmi nga Presidenti amerikan Barak Obama “si detyra më urgjente...
Turqi-Serbi-Bosnje, “paralelja” e BENELUX-it ballkanik
Ritmi i zhvillimeve diplomatike në rajonin ballkanik vijon të organizohet rreth aksit Serbi-Kosovë. Marrëveshja e 19 prillit po pasohet së fundmi nga një seri lëvizjesh të cilat lidhen në...
10/07/2013
Turqi-Serbi-Bosnje, “paralelja” e BENELUX-it ballkanik
Ritmi i zhvillimeve diplomatike në rajonin ballkanik vijon të organizohet rreth aksit Serbi-Kosovë. Marrëveshja e 19 prillit po pasohet së fundmi nga një seri lëvizjesh të cilat lidhen në...
Azil brenda shtëpisë BE, zbutet “mësymja” shqiptare
Mjaftonte vetëm sa të vinin këmbën e parë brenda shtëpisë së madhe me emrin “Bashkim Evropian”. Dhe mendja e pjesës më të madhe prej tyre, fillonte të punonte veç rreth të njëjtit...
10/07/2013
Azil brenda shtëpisë BE, zbutet “mësymja” shqiptare
Mjaftonte vetëm sa të vinin këmbën e parë brenda shtëpisë së madhe me emrin “Bashkim Evropian”. Dhe mendja e pjesës më të madhe prej tyre, fillonte të punonte veç rreth të njëjtit...
Rivaliteti TAP-Nabucco West, BE ka qëndruar neutrale
Leonard MITRO   Uroj që Zoti dhe fati të jetë me TAP! Ky është komenti që komisioneri i Bordit të Entit Rregullator të Energjisë, Shkëlqim Bozgo më përcolli në fund të kësaj...
10/07/2013
Rivaliteti TAP-Nabucco West, BE ka qëndruar neutrale
Leonard MITRO   Uroj që Zoti dhe fati të jetë me TAP! Ky është komenti që komisioneri i Bordit të Entit Rregullator të Energjisë, Shkëlqim Bozgo më përcolli në fund të kësaj...
Me sytë nga Azerbajxhani…
Leonard MITRO   12 vite më parë, qeveria shqiptare kërkonte medoemos të përfshihej në negociata me qeverinë greke për t’u bërë pjesë e një projekti që do të sillte gazin...
10/07/2013
Me sytë nga Azerbajxhani…
Leonard MITRO   12 vite më parë, qeveria shqiptare kërkonte medoemos të përfshihej në negociata me qeverinë greke për t’u bërë pjesë e një projekti që do të sillte gazin...
Siria vetizolohet, Assad ndërpret linjat e internetit
Ndërsa dy fuqitë kryesore, SHBA dhe Rusia, kanë rënë dakord që të zhvillojnë një konferencë të përbashkët për konfliktin në Siri, zhvillimet në terren në këtë të fundit duket se...
10/07/2013
Siria vetizolohet, Assad ndërpret linjat e internetit
Ndërsa dy fuqitë kryesore, SHBA dhe Rusia, kanë rënë dakord që të zhvillojnë një konferencë të përbashkët për konfliktin në Siri, zhvillimet në terren në këtë të fundit duket se...
Drejt njohjes përfundimtare të republikës së Kosovës
Një hap më larg nga e kaluara dhe për të dy vendet, një hap më afër Evropës” - kështu e perifrazoi shefja e Politikës së Jashtme të BE, Catherine Ashton nënshkrimin e marrëveshjes së...
10/07/2013
Drejt njohjes përfundimtare të republikës së Kosovës
Një hap më larg nga e kaluara dhe për të dy vendet, një hap më afër Evropës” - kështu e perifrazoi shefja e Politikës së Jashtme të BE, Catherine Ashton nënshkrimin e marrëveshjes së...
Italia, domosdoshmëri për reforma të thella
Viktor MARKO   Zgjedhjet e fundit politike në Italinë fqinje, më të lodhshmet në tërë historinë politike të pas ndryshimeve epokale të fillimit të viteve ’90-të në këtë...
10/07/2013
Italia, domosdoshmëri për reforma të thella
Viktor MARKO   Zgjedhjet e fundit politike në Italinë fqinje, më të lodhshmet në tërë historinë politike të pas ndryshimeve epokale të fillimit të viteve ’90-të në këtë...