Kina modernizon flotën uashtarake detare të saj
Kina i ka shtuar një tjetër gur qosheje modernizimit të forcave të saj ushtarake. Së fundmi, vendi i madh aziatik demostroi anijen e re luftarake e tipit Destroyer 005 e prodhuar në kantierin...
17/07/2017
Kina modernizon flotën uashtarake detare të saj
Kina i ka shtuar një tjetër gur qosheje modernizimit të forcave të saj ushtarake. Së fundmi, vendi i madh aziatik demostroi anijen e re luftarake e tipit Destroyer 005 e prodhuar në kantierin...
Presidenti francez Makron dënon të kaluarën naziste të Francës
Parisin e vizitoi këto ditë Kryeministri izraelian Benjamin Netanyahu i cili pati një sërë takimesh me autoritetet më të lartë të Republikës Franceze e në veçanti me Presidentin e ri...
17/07/2017
Presidenti francez Makron dënon të kaluarën naziste të Francës
Parisin e vizitoi këto ditë Kryeministri izraelian Benjamin Netanyahu i cili pati një sërë takimesh me autoritetet më të lartë të Republikës Franceze e në veçanti me Presidentin e ri...
Përkujtimi i grushtit të shtetit në Turqi
Në Turqi u përkujtua përvjetori i parë i grushtit të shtetit të verës së kaluar. Vendi kaloi një moment tejet të vështirë pasojat e të cilit ndjehen ende në shumë zhvillime. Na këto...
15/07/2017
Përkujtimi i grushtit të shtetit në Turqi
Në Turqi u përkujtua përvjetori i parë i grushtit të shtetit të verës së kaluar. Vendi kaloi një moment tejet të vështirë pasojat e të cilit ndjehen ende në shumë zhvillime. Na këto...
Gjuha shqipe në Maqedoni, nis përgatitja për hartimin e ligjit
Ligji për gjuhën shqipe do të përgatitet këto tre muaj, konkretisht para zgjedhjeve lokale, dhe do të dërgohet për miratim në Parlamentin e Maqedonisë. Lajmi u bë i ditur nga...
05/07/2017
Gjuha shqipe në Maqedoni, nis përgatitja për hartimin e ligjit
Ligji për gjuhën shqipe do të përgatitet këto tre muaj, konkretisht para zgjedhjeve lokale, dhe do të dërgohet për miratim në Parlamentin e Maqedonisë. Lajmi u bë i ditur nga...
SHBA – Hyn në fuqi ligji i ndalimit të udhëtarëve nga gjashtë vende me shumicë myslimane
  Në SHBA, ka filluar zbatimi i urdhrit të Trump për ndalimin e udhëtimit nga gjashtë vende me shumicë myslimane. Sipas urdhrit të përkohshëm qytetarët nga Siria, Sudani,...
30/06/2017
SHBA – Hyn në fuqi ligji i ndalimit të udhëtarëve nga gjashtë vende me shumicë myslimane
  Në SHBA, ka filluar zbatimi i urdhrit të Trump për ndalimin e udhëtimit nga gjashtë vende me shumicë myslimane. Sipas urdhrit të përkohshëm qytetarët nga Siria, Sudani,...
Serbët e Kosovës shënojnë festën e Vidovdanit
Qytetarët serbë të Kosovës festojnë sot Ditën e Shën Vidit, të njohur më shumë si “Vidovdan”. Kremtimi i kësaj dite ndërlidhet me përvjetorin e 628 të “Betejës së Kosovës’,...
29/06/2017
Serbët e Kosovës shënojnë festën e Vidovdanit
Qytetarët serbë të Kosovës festojnë sot Ditën e Shën Vidit, të njohur më shumë si “Vidovdan”. Kremtimi i kësaj dite ndërlidhet me përvjetorin e 628 të “Betejës së Kosovës’,...
SHBA: 37 shqiptarë “non-grata”
Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump ka vazhduar edhe për një vit vendimin që kishte marrë ish-presidenti George W.Bush, lidhur me ndalimin ndaj personave nga Ballkani...
25/06/2017
SHBA: 37 shqiptarë “non-grata”
Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump ka vazhduar edhe për një vit vendimin që kishte marrë ish-presidenti George W.Bush, lidhur me ndalimin ndaj personave nga Ballkani...
Tensione ushtarake SHBA-Rusi
Një seri incidentesh të këtij muaji mbi Detin Baltik, ku avionë rusë dhe amerikanë i janë afruar shumë njëri tjetrit, kanë shkaktuar shqetësime mes analistëve të mbrojtjes se çdo...
25/06/2017
Tensione ushtarake SHBA-Rusi
Një seri incidentesh të këtij muaji mbi Detin Baltik, ku avionë rusë dhe amerikanë i janë afruar shumë njëri tjetrit, kanë shkaktuar shqetësime mes analistëve të mbrojtjes se çdo...
Trump: Muri me Meksikën do të ketë panele diellore
  Presidenti amerikan Donald Trump synon ta shndërrojë murin e propozuar me Meksikën në një objekt teknologjik, pasi i tha mbështetësve të tij në Ajoua se mbi të mund të vendosen...
22/06/2017
Trump: Muri me Meksikën do të ketë panele diellore
  Presidenti amerikan Donald Trump synon ta shndërrojë murin e propozuar me Meksikën në një objekt teknologjik, pasi i tha mbështetësve të tij në Ajoua se mbi të mund të vendosen...