Endje me “diploma papunësie” në xhep, utopia e një vendi pune
Katerina KOSTRISTA   Korniza e tregut të punës në Shqipëri, edhe pse ka marrë një hov ndryshimi, duket se nuk po konsiston aspak në një aspekt pozitiv. Çka do të thotë...
10/07/2013
Endje me “diploma papunësie” në xhep, utopia e një vendi pune
Katerina KOSTRISTA   Korniza e tregut të punës në Shqipëri, edhe pse ka marrë një hov ndryshimi, duket se nuk po konsiston aspak në një aspekt pozitiv. Çka do të thotë...
Populizmi dhe mbështetja sociale
Që populizmi është një thjesht një stil politik i kësaj epoke, kjo me sa duket është evidente. Por  edhe që ky populizëm është ngritur në institucion, edhe kjo po ashtu është...
10/07/2013
Populizmi dhe mbështetja sociale
Që populizmi është një thjesht një stil politik i kësaj epoke, kjo me sa duket është evidente. Por  edhe që ky populizëm është ngritur në institucion, edhe kjo po ashtu është...
Miqësi politike, apo vëllazërim historik?
Skerdilajd ZAIMI   Konstruktimi identitar i shqiptarëve është rifutur në një proces që rikthen traditën e dikurshme ku diversiteti fetar konkuron me unitetin gjuhësor dhe korrentin...
10/07/2013
Miqësi politike, apo vëllazërim historik?
Skerdilajd ZAIMI   Konstruktimi identitar i shqiptarëve është rifutur në një proces që rikthen traditën e dikurshme ku diversiteti fetar konkuron me unitetin gjuhësor dhe korrentin...
PD, PS dhe aleatët, 45 biznesmenë në listat e kandidatëve për deputetë
Biznesmenët shihen shpesh në politikë si njerëzit që përziejnë aktivitetin privat me vendimet e pushtetit, por kjo gjë nuk i ka bërë partitë politike që të limitojnë përfshirjen e tyre...
10/07/2013
PD, PS dhe aleatët, 45 biznesmenë në listat e kandidatëve për deputetë
Biznesmenët shihen shpesh në politikë si njerëzit që përziejnë aktivitetin privat me vendimet e pushtetit, por kjo gjë nuk i ka bërë partitë politike që të limitojnë përfshirjen e tyre...
Dosja “e lehtë” e Shqipërisë në BE, cila është pika e dobët
Leonard MITRO   Mimoza Halimi shërben që prej vitit 2007 në misionin diplomatik të Shqipërisë në Bashkimin Evropian. Është e bindur se integrimi i vendit tonë në familjen...
09/07/2013
Dosja “e lehtë” e Shqipërisë në BE, cila është pika e dobët
Leonard MITRO   Mimoza Halimi shërben që prej vitit 2007 në misionin diplomatik të Shqipërisë në Bashkimin Evropian. Është e bindur se integrimi i vendit tonë në familjen...
Atdheu në rrezik?! Shqipëria rishikon strategjinë e mbrojtjes
Rreziqe të reja që pritet t’i shfaqen mjedisit të sigurisë në nivel kombëtar. “Të  ballafaquara këto, edhe me ato në rajonin ku Shqipëria bën pjesë, i cili është dhe pritet të...
09/07/2013
Atdheu në rrezik?! Shqipëria rishikon strategjinë e mbrojtjes
Rreziqe të reja që pritet t’i shfaqen mjedisit të sigurisë në nivel kombëtar. “Të  ballafaquara këto, edhe me ato në rajonin ku Shqipëria bën pjesë, i cili është dhe pritet të...