Kritere dhe pseudokritere në vlerësimin e nxënësve
Mimoza EREBARA   Konkurrenca është e domosdoshme në të gjitha nivelet e jetës, e veçanërisht në dije. Por ajo që shihet në nivelin e shkollimit, me përjashtime të vogla, e...
13/07/2013
Kritere dhe pseudokritere në vlerësimin e nxënësve
Mimoza EREBARA   Konkurrenca është e domosdoshme në të gjitha nivelet e jetës, e veçanërisht në dije. Por ajo që shihet në nivelin e shkollimit, me përjashtime të vogla, e...
Anullimi i koncesioneve, mesazh jo i mirë për investitorët
Intervistë me Luan Bregasin, president i "Bussines Albania" Kërkesa e vetme që një biznes ka ndaj shtetit është që ai t’i qëndrojë korrekt kontratës dhe të ofrojë kosto të ulta për...
13/07/2013
Anullimi i koncesioneve, mesazh jo i mirë për investitorët
Intervistë me Luan Bregasin, president i "Bussines Albania" Kërkesa e vetme që një biznes ka ndaj shtetit është që ai t’i qëndrojë korrekt kontratës dhe të ofrojë kosto të ulta për...
Menaxhimi i pasurisë publike, tregtia e politikës me koncensionet
Leonard MITRO   Biznesi nuk e fsheh asnjëherë “lakminë” për të përfituar nga paratë publike apo nga i ashtuquajturi partneritet me shtetin. Punët e qeverisë që kalojnë në...
13/07/2013
Menaxhimi i pasurisë publike, tregtia e politikës me koncensionet
Leonard MITRO   Biznesi nuk e fsheh asnjëherë “lakminë” për të përfituar nga paratë publike apo nga i ashtuquajturi partneritet me shtetin. Punët e qeverisë që kalojnë në...
Projekti Rama në qeverisje, dy standarde me pushtetin
Qamil XHANI   Ne jemi ndryshe!”. “Ne do të qeverisim me forcën e shembullit dhe jo me shembullin e forcës”. Këto janë disa nga frazat më të përdorura nga kryetari i Partisë...
13/07/2013
Projekti Rama në qeverisje, dy standarde me pushtetin
Qamil XHANI   Ne jemi ndryshe!”. “Ne do të qeverisim me forcën e shembullit dhe jo me shembullin e forcës”. Këto janë disa nga frazat më të përdorura nga kryetari i Partisë...
“Vllehët e të gjitha vendeve, jeni rumunë”, nisma që çorientoi pakicat
Mbështetje nga vendi amë, arumunëve apo vllehëve kudo që ndodhen në Ballkan. Duke u dhënë statusin e të qënit “diasporë rumune”. E në këtë mënyrë, duke legjitimuar mbështetjen e...
13/07/2013
“Vllehët e të gjitha vendeve, jeni rumunë”, nisma që çorientoi pakicat
Mbështetje nga vendi amë, arumunëve apo vllehëve kudo që ndodhen në Ballkan. Duke u dhënë statusin e të qënit “diasporë rumune”. E në këtë mënyrë, duke legjitimuar mbështetjen e...
Turqia: Ta ndërtojmë bashkë Bazën Detare të Pashalimanit dhe Aeroportin ushtarak të Kuçovës
Eglantina NASI   Vënia në funksionim e Bazës Detare të Pashalimanit dhe e Aeroportit ushtarak të Kuçovës. Këto janë dy projektet “në hije” që pala e ushtrisë shqiptare,...
13/07/2013
Turqia: Ta ndërtojmë bashkë Bazën Detare të Pashalimanit dhe Aeroportin ushtarak të Kuçovës
Eglantina NASI   Vënia në funksionim e Bazës Detare të Pashalimanit dhe e Aeroportit ushtarak të Kuçovës. Këto janë dy projektet “në hije” që pala e ushtrisë shqiptare,...
Përplasja për pronat e ushtrisë, pronarët e vërtetë lihen jashtë lojës
Përplasja vazhdon. Shoqëruar me vendime të pafundme gjykatash, të cilat kanë për objekt të tyre paditës që duan të kthehen në përfitues të objekteve ushtarake shtetërore. Me argumenta...
13/07/2013
Përplasja për pronat e ushtrisë, pronarët e vërtetë lihen jashtë lojës
Përplasja vazhdon. Shoqëruar me vendime të pafundme gjykatash, të cilat kanë për objekt të tyre paditës që duan të kthehen në përfitues të objekteve ushtarake shtetërore. Me argumenta...
“Census 2011”, lëkund shigjetat e peshores së statistikave fetare
Shigjetat u lëkundën dukshëm dhe ende vazhdojnë, teksa peshorja që tentoi të matë statistikisht përmasat e komuniteteve fetare në Shqipëri, rezultoi jo fort e besueshme. Kjo pasi, “Census...
10/07/2013
“Census 2011”, lëkund shigjetat e peshores së statistikave fetare
Shigjetat u lëkundën dukshëm dhe ende vazhdojnë, teksa peshorja që tentoi të matë statistikisht përmasat e komuniteteve fetare në Shqipëri, rezultoi jo fort e besueshme. Kjo pasi, “Census...
Endje me “diploma papunësie” në xhep, utopia e një vendi pune
Katerina KOSTRISTA   Korniza e tregut të punës në Shqipëri, edhe pse ka marrë një hov ndryshimi, duket se nuk po konsiston aspak në një aspekt pozitiv. Çka do të thotë...
10/07/2013
Endje me “diploma papunësie” në xhep, utopia e një vendi pune
Katerina KOSTRISTA   Korniza e tregut të punës në Shqipëri, edhe pse ka marrë një hov ndryshimi, duket se nuk po konsiston aspak në një aspekt pozitiv. Çka do të thotë...