Apple Watch, shënon rekord me 8 milionë shitje në fund të 2017

Apple ka shënuar një rekord në shitjen e smartwatch-ëve. Në mungesë të të dhënave zyrtare, janë analistët e Canalys Research, thonë se kompania ka shitur 8 milionë Apple Watch në tremujorin e katërt të vitit 2017. Rekordi i mëparshëm ishte shënuar nga Fitbit, me 6.1 milionë në tremujorin e katërt të 2015.

Në 2017, Apple ka shitur 18 milion watches, për analistët, 54% më shumë se një vit më parë. Çelësi i rritjes ishte Apple Watch Series 3, i cili ka lidhje celularët që e bën atë më të pavarur nga iPhone.

“Versioni celular i Apple Watch ka qenë në kërkesa të mëdha në Shtetet e Bashkuara, Japoni dhe Australi, ku të gjithë blerësit kryesorë kanë qenë në kohë të sezonit të festave”, shpjegon analisti Vincent Thielke. Megjithatë, “përzgjedhja e kufizuar e operatorëve në Britani të Madhe, Gjermani dhe Francë ka ndikuar në vendimet e blerjes së konsumatorit dhe ka mbytur potencialin e rritjes së Apple Watch”.