900 persona me aftësi të kufizuar do të përfitojnë çdo vit karriket lëvizëse falas

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale financon për herë të parë shërbimin për karriket me rrota

 

“Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ka nisur financimin e shërbimit të karrikeve me rrota të personalizuara për personat me aftësi të kufizuar. 900 persona në vit do të përfitojnë karriket me rrota falas”. Deklarata u bë nga Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu, gjatë vizitës në një punishte, nga e cila për herë të parë financohet nga shteti për shërbimet e karrikeve me rrota.

“Jam shumë e kënaqur që jam në këtë punishte që siguron, më shumë se çdo ndërmarrje tjetër, një element shumë të rëndësishëm dhe thelbësor për personat me aftësi të kufizuar, siç janë karriket me rrota, ky mjet i domosdoshëm për të aksesuar shërbimet, për t’ja dalë vetë në përditshmëri. Gjithçka nis nga liria, liria për të lëvizur, për të qenë të pavarur, ndaj po japim mbështetjen tonë maksimale si Ministri e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes, duke financuar për herë të parë shërbimet e përshtatjes së karrikeve me rrota për çdo individ me aftësi të kufizuar që ka nevojë”, tha ministrja.

Ministrja shpërndau karriket e prodhuara enkas për 15 gra me aftësi të kufizuar nga Tirana dhe Durrësi ndërsa pa nga afër procesin e përshtatjes së karrikeve me rrota sipas specifikave të personave me aftësi të kufizuar.

“Jemi në muajin Mars, që të gjithë e lidhim me 8 Marsin, ditën ndërkombëtare të grave, ndaj vendosa të jem sot me gratë me aftësi të kufizuar që kanë një forcë të jashtëzakonshme. Fuqizimi i një gruaje të vetme na fuqizon të gjithave ndaj duhet të ngremë zërin për të drejtat tona jo thjesht dhe vetëm për të arritur kuotat e barazisë gjinore, që sigurisht edhe ato janë me rëndësi, por për të garantuar që çdo grua, të mos përballet me diskriminimin dhe të ketë mundësi të çlirojë potencialin që ka brenda vetes”, tha Manastirliu.

Falë financimit të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u bë e mundur garantimi i vijimit të punës së përshtatjes së karrikeve me rrota për personat me aftësi të kufizuar. Deri tani, me mbështetjen e këtij shërbimi janë pajisur rreth 700 persona me aftësi të kufizuara me karrike me rrota, ndërsa çdo vit, do ta përfitojnë këtë shërbim rreth 900 persona me aftësi të kufizuar.