8 Marsi, gratë marshim protestë në Tiranë

 

Dhjetra gra nga organizata të ndryshme zhvilluan paraditen e sotme një marrshim protestë në Bulevardin Dëshmorët e Kombit në Tiranë, duke apeluar institucionet për më shumë solidariret ndaj tyre.

“Barazi dhe dinjitet” , “Respektim rigoroz i urdhrave të mbrojtjes”, “Parandalim i martesave të hershme”, ishin disa nga mesazhet që u përcollën.

“Kërkojmë barazi dhe dinjitet për gratë rome dhe egjiptiane” u shpreh përfaqësuesja e rrjetit të grave rome.

Është vënë re një rritje e denoncimeve të dhunës së burrave ndaj grave, por përsëri shohim një pabarazi gjinore. Ka shumë gra që gjatë këtij tubimi duan të flasin, të ngrenë zërin, të japin mendimin e tyre, jo vetëm të festojnë por të kërkojnë të drejtat e tyre.

Tubimi i grave ka të bëjë me të drejtat e grave në punë, të drejtën njerëzore për të qenë të barabartë me meshkujt. Gratë si një grup i brishtë shoqëror duhen mbështetutr dhe duhen ndihmuar.