7 përfitimet që fëmija ka nga shalqini

 

Stina e veres ofron një larmi të veçantë të frutave, ndër to është edhe shalqini. fruti me shijshme shumë të mirë dhe i dobishme për fëmijët dhe të rriturit.

Më poshtë po ju rendisim disa arsye se përse fëmijët duhet të konsumojë sa më shumë nga ky frut.

 

  1. 1.Siguron një dehidratim të mirë duke balancuar nivelin e ujit në organizëm.
  2. Përforcon shëndetin e zemrës dhe ul rrezikun e shfaqjes së astmës.
  3. Vitamina C që përmban ky frut forcon sistemin imunitar.
  4. Prania e vitaminës A tek ky frut ndihmon në shëndetin e syve, duke I mbrojtur nga sëmundjet .
  5. Zhvillon kockat pasi përmban kalçium dhe magnez.
  6. Ka sasi të konsiderueshmetë vitaminës B (B kompleks), që ndihmon në sistemin nervor, qelizat e kuqe të gjakut, rregullimin e karbohidrateve, etj.
  7. Ndikon në tretje, pasi ka sasi të mëdha të fibrave.